Serban Huidu a fost citat de Parchetul Judecatoriei Brasov sa se prezinte vineri la sediul Parchetului pentru audieri si pentru a-i fi adusa la cunostinta acuzatia de ucidere din culpa, in urma accidentului pe care l-a provocat pe DN 1, informeaza Mediafax. Realizatorul TV urmeaza sa prezinte, cu aceasta ocazie, documente medicale care sa ateste faptul ca era apt sa conduca, printre care se numara si acte cerute de la clinica din Viena unde acesta a fost internat in urma accidentului de schi suferit la sfarsitul anului trecut.

Serban Huidu a fost citat de procurori sa se prezinte vineri, la ora 09.30 la sediul Parchetului Judecatoriei Brasov. "A fost citat si probabil ca va veni. Nu cred ca se pune problema sa fie nevoie sa fie adus", a declarat pentru agentia de stiri prim-procurorul Parchetului, Carmina Reit.

Avocatul realizatorului TV, Ioan Minjina, a precizat ca autoritatile i-au cerut lui Huidu ca aduca mai multe documente medicale care sa ateste faptul ca era apt sa conduca autovehicule. Acesta a indicat ca realizatorul TV asteapta documente medicale de la clinica din Viena unde a fost internat in urma accidentului suferit la schi iarna trecuta, si ca, in masura in care acestea ii vor parveni le va prezenta Parchetului.

"I s-a transmis sa fie aduse documente medicale, iar in masura in care le are, le va prezenta. Mai trebuie sa vina niste documente si din Austria, pe care le-am solicitat (...) Este foarte afectat de tot ce s-a intamplat, iar asta nu trece de la o zi la alta", a declarat avocatul Ioan Minjina.

In decursul zilei de miercuri, avocatul realizatorului TV a declarat ca Serban Huidu nu avea interdictie de a conduce in urma accidentului de schi, adaugand ca acesta detine "o scrisoare medicala" prin care i se recomanda ca, la finalul tratamentului si a perioadei de supraveghere, sa isi reia toate activitatile anterioare, "implicit pe aceea de a conduce".

Amintim ca Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a inceput, marti, urmarirea penala a realizatorului TV, sub acuzatia de ucidere din culpa a trei persoane duminica, in urma accidentului de circulatie produs de Serban Huidu la Timisul de Sus.

Din probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale, spune sursa citata, a rezultat ca, la data de 16 octombrie 2011, in timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul kilometrului 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, invinuitul, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul ocupantilor autoturismului Logan.

Potrivit Biroului de presa al Ministerului Public: "La dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi minori au suferit leziuni ce necesita pentru vindecare sub zece zile de ingrijiri medicale (fapt ce nu atrage raspunderea penala), iar celelalte doua pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale, precizand ca nu formuleaza plangere prealabila".

Citeste si: