Serban Huidu nu avea vreo interdictie de a conduce de la medicii care l-au tratat in urma accidentului de schi de iarna trecuta, sustine avocatul sau, Ion Minjina, care afirma chiar ca Huidu este in posesia unei scrisori medicale prin care i se recomanda sa-si reia toate activitatile anterioare. "Nu exista niciun fel de interdictie de a conduce pentru domnul Huidu. Va garantez acest lucru", a declarat avocatul Minjina, miercuri, pentru Mediafax.

Serban HuiduFoto: Agerpres

Avocatul a precizat chiar ca Serban Huidu "este in posesia unei scrisori medicale" prin care, dupa accidentul de schi de iarna trecuta din Austria, la finalul tratamentului si perioadei de supraveghere, i se recomanda sa-si reia toate activitatile anterioare, "implicit pe aceea de a conduce".

"Nu va pot spune daca documentul este eliberat de medicii de la clinica din Viena sau de echipa medicala romana care l-a supravegheat la revenirea in tara. Nu am vazut inca personal acest document, doar mi s-a spus ca el exista. Oricum noi il vom depune la dosarul cauzei", a declarat Minjina.

Acesta a tinut sa dezminta mai multe informatii vehiculate recent in media. Astfel, avocatul a precizat ca, din cate a vorbit cu Serban Huidu, "nici vorba" ca atentia sa-i fi fost distrasa de copiii aflati pe bancheta din spate a masinii.

Despre frecventa cu care Huidu conducea dupa accidentul de la schi avocatul a preferat sa nu vorbeasca, nefiind informat in legatura cu acest aspect, si el intens dezbatut de presa ultimelor zile.

"Clientul meu si familia sa sunt bine din punct de vedere medical. Sigur, emotinal, domnul Huidu este foarte afectat", a spus avocatul.

Potrivit acestuia, una dintre familiile celor trei victime ale accidentului provocat de vedeta de televiziune a primit deja un ajutor financiar din partea familiei Huidu, celelalte refuzand orice discutie pana la incheierea ceremoniilor de inmormantare. "Suntem alaturi de domniile lor si ii vom ajuta cum vom putea", a mai spus avocatul Minjina.

Serban Huidu, implicat, duminica, intr-un accident rutier in care si-au pierdut viata trei persoane, s-a retras la tara, impreuna cu un psiholog, potrivit editiei de marti seara a jurnalului de stiri "Focus" de la Prima TV.

Luni seara, realizatorul TV a transmis un mesaj in care preciza ca regreta enorm cele intamplate si ca va ajuta cat poate familiile victimelor. "Regret enorm! Daca as putea da timpul inapoi... Am contactat familiile lor. Le vom ajuta cat putem. Din pacate, nu pot aduce inapoi ce au pierdut...", spunea Serban Huidu in mesajul sau.

Dupa ce a fost contactat de familia lui Serban Huidu, luni seara, la morga spitalului judetean Brasov a ajuns si varul Magdei Draghici, femeia care a decedat in accidentul de duminica. "Nu consider nici ca este o personalitate, nici ca trebuie sa i se faca dreptate, nici ca trebuie luat in brate de politie", a spus varul Magdei Draghici, citat de Prima TV, precizand ca Serban Huidu si toti cei care fac ca el ar trebui sa primeasca "cele mai mari pedepse".

Parchetul Judecatoriei Brasov a inceput, marti, urmarirea penala fata de realizatorul Serban Huidu, pentru uciderea din culpa a trei persoane.

In dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne.

Cele trei persoane care au murit in urma accidentului provocat de Serban Huidu erau colegi la o firma din Brasov, Ioan Garbis si Magda Draghici fiind patronii, iar Stefan Lungu Balogh, soferul, si duminica se indreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a astepta un client din strainatate.

Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, viteza legala fiind de 30 km la ora, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia. El se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.