A treia persoana aflata in masina lovita duminica in accidentul provocat de Serban Huidu, care se afla in coma, a murit luni dimineata, anunta televiziunile de stiri. Potrivit medicilor, Ioan Garbis, in varsta de 57 de ani a avut hemoragie interna abdominala si leziuni ale organelor interne.

UPDATE 4 Sotii Huidu si bona copiilor lor urmeaza sa fie externati luni de la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov si transferati la Spitalul Universitar din Bucuresti, potrivit Agerpres.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta din Brasov, Adrian Albota, a precizat, luni, intr-o conferinta de presa, ca medicii brasoveni au luat deja legatura cu cei de la spitalul din Capitala.

Albota a precizat ca bona va fi transportata la Bucuresti cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta, iar sotii Huidu cu autosanitare ale unui serviciu privat.

De asemenea, medicul a sustinut ca, in urma accidentului produs pe DN 1, Serban Huidu aeste un om socat" si ca "se simte vinovat".

UPDATE 3 Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov nu a dispus transferul sotilor Huidu de la Spitalul Judetean Brasov la Spitalul Municipal Bucuresti, potrivit Agerpres.

"Pana in acest moment, nu s-a dispus transferul sotilor Huidu sau a bonei, internati la Spitalul Judetean Brasov catre Spitalul Municipal Bucuresti. O comisie mixta examineaza, din punct de vedere medical, necesitatea acestui transfer. De asemenea, se vor solicita toate actele medicale care il privesc pe Huidu Serban. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

UPDATE 2 Serban Huidu a fost audiat de politisti la Spitalul Judetean Brasov, unde este internat. Au fost audiate si sotia sa si bona copiilor. De asemenea, duminica au fost audiate opt persoane, participante la trafic. Dintre acestea, trei sunt martori oculari, fiind in autoturisme care se deplasau in acelasi sens de mers cu cele doua autovehicule implicate in accident.

Medicii pregatesc transferul sotilor Huidu la o unitate medicala din Capitala, cel mai probabil Spitalul Universitar de Urgenta.

Medicul Catalin Carstoiu, managerul SUUB, a spus ca a fost contactat inca de duminica seara de medicii brasoveni cu privire la transferul lui Serban Huidu, al sotiei lui si al bonei copiilor acestora.

"Am vorbit inca de aseara cu medicii brasoveni si am cazut de acord ca pentru pacienti ar fi mai bine sa fie transferati in Bucuresti, fiind mai aproape de casa si cunoscand echipa medicala de la SUUB", a precizat Catalin Carstoiu.

El a mai spus ca sotia lui Serban Huidu si bona ar putea fi internate in Clinica de ortopedie a SUUB.

UPDATE In cadrul unei conferinta de presa, politia a anuntat ca Huidu este cercetat in acest moment pentru ucidere din culpa, riscand intre 1 si 8 ani de inchisoare. Se vor face verificari pentru a stabili si daca Huidu avea dreptul sa conduca, insa Huidu avea permis de conducere valabil.

Carnetul de conducere al lui Serban Huidu era valid la momentul producerii accidentului de duminica in urma caruia trei persoane au murit, a anuntat, luni, seful Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan, care a precizat ca Huidu nu a facut nicio declaratie oficiala, fiind "destul de socat".

Potrivit sefului Politiei Rutiere Brasov, la momentul producerii accidentului permisul de conducere al lui Huidu era valid, iar dupa accident i-a fost eliberata, potrivit legii, o dovada de circulatie pe drumurile publice valabila 15 zile, care poate fi prelungita din 30 in 30 de zile, doar la decizia procurorului, pana la finalizarea procesului.

Tamarjan a mai spus ca pana in acest moment nu se poate spune cu certitudine viteza cu care circulau cele doua masini implicate in accident.

"Probabil a fost o viteza neadaptata conditiilor de drum (...) Huidu nu a dat nicio declaratie oficiala. Era destul de socat si afectat de tot ce s-a intamplat", a declarat, intr-o conferinta de presa, seful Politiei Rutiere Brasov.

El a mai precizat ca in 20 de ore de la producerea unui accident nu se pot stabili exact cauzele acestuia.

"E prematur sa ne pronuntam si asupra vinovatilor in cazul acestui accident. Din primele cercetari stim ca s-au tamponat doua autoturisme", a mai spus Tamarjan.

Prim-procurorul Carmina Reit a anuntat ca nu exista niciun fel de element de infractiune intentionata in cazul lui Serban Huidu, astfel ca nu se pune problema, deocamdata, sa fie luata o masura privativa sau neprivativa de libertate.

Realizatorul tv Serban Huidu a fost implicat, duminica, intr-un accident rutier grav produs pe DN 1, in dreptul localitatii brasovene Timisul de Sus. Masina de teren la volanul careia se afla Serban Huidu a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar.

In urma impactului si-au pierdut viata soferul autoturismului Dacia Logan - Lungu Stefan Balogh de 65 de ani - si Magda Draghici de 54 de ani, care se afla in dreapta soferului. O a treia persoana, Ion Garbis de 57 de ani, aflata in autoturismul Dacia Logan a fost ranita grav.

Realizatorul tv se afla in masina impreuna cu sotia sa, cei doi copii si bona acestora.

Cei doi copii ai lui Serban Huidu, in varsta de 2 si 4 ani, au fost externati duminica seara de la Spitalulul Judetean Brasov, unde le-au fost facute tomografii. In schimb, Serban Huid a ramas internat la Spitalul Judetean Brasov, desi are un traumatism cranian minor, avand in vedere "antecedentele sale neurologice".

Acesta urmeaza sa fie externat luni dimineata.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, comisar-sef Liviu Naghi, declara ca dosarul penal in care Huidu este cercetat pentru ucidere din culpa va fi instrumentat de Parchetul Judecatoriei Brasov. Naghi spunea ca "vina exclusiva" pentru producerea accidentului ii apartine lui Huidu.