Ceremonia de semnare a Memorandumului de Intelegere pentru cooperarea in domeniul securitatii cibernetice intre NATO Cyber Defence Management Board si Serviciul Roman de Informatii a avut loc, marti, la Cartierul General al NATO din Bruxelles. Memorandumul formalizeaza schimbul de informatii si bune practici intre parti, acordarea de asistenta in situatii de criza si participarea la activitati comune ce au legatura cu problematica securitatii cibernetice. Pentru transpunerea in practica a prevederilor documentului, SRI va coopera cu celelalte institutii nationale cu atributii in domeniu, arata Serviciul Roman de Informatii, intr-un comunicat.

Serviciul Roman de Informatii, in calitate de autoritate nationala in domeniul CYBERINT, a fost reprezentat de general maior Dumitru Cocoru, Adjunct al Directorului.

Incheierea Memorandumului se inscrie in cadrul initiativelor Aliantei Nord-Atlantice destinate implementarii noului Concept Strategic al NATO, adoptat in anul 2010, care plaseaza apararea impotriva amenintarilor cibernetice printre directiile speciale de actiune ale organizatiei.

Serviciul Roman de Informatii sustine preocuparile NATO in domeniu si participa activ la initiativele destinate intensificarii cooperarii cu statele membre, in vederea prevenirii si apararii impotriva atacurilor cibernetice, respectiv a coordonarii capabilitatilor nationale destinate acestui scop.