Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat marti ca activitatea politiei din Giurgiu nu a fost influentata de factori externi in ancheta realizata in cazul sportivului american Chauncey Hardy, informeaza Agerpres.

Intrebat daca din ancheta interna desfasurata de Corpul de control al ministrului si de seful Politiei Romane a reiesit ca membrii gruparilor interlope din zona ar fi intervenit pe langa politisti pentru a influenta ancheta, ministrul a raspuns:

"In ceea ce priveste cazul de la Giurgiu in care am avut o victima, acel sportiv, va pot spune ca nimeni nu a reusit sa influenteze cu nimic activitatea politiei de la Giurgiu. In acest caz, asa cum am spus si in urma cu cateva zile, politistii si-au facut datoria asa cum trebuia. Am spus si, repet, per ansamblu sunt nemultumit de activitatea IJP Giurgiu, dar sa nu amestecam lucrurile". Declaratia a fost facuta la finalul intalnirii ministrului cu deputatii din Comisia de aparare.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, prezent la intalnire, a declarat ca nu poate oferi detalii despre ancheta in cazul baschetbalistului american. In ceea ce priveste evaluarea interna a politistilor din Giurgiu, chestorul a precizat ca a efectuat o prima vizita de evaluare la IJP Giurgiu.

"In ce priveste aceasta cauza nu am ce sa le reprosez politistilor. Dincolo de tot felul de idei lansate in anumite medii va asigur ca am avut o discutie cu procurorii de la Parchetul de la Giurgiu care sunt foarte multumiti de activitatea politiei", a spus seful IGPR.