​Liderul europarlamentarilor democrat-liberali, Theodor Stolojan, a declarat luni ca procesul de regionalizare nu se poate face daca UDMR nu aproba acest lucru, in contextul in care regionalizarea nu este dorita nici de PSD, informeaza Agerpres.

"Fara UDMR nu se poate, treaba este simpla, ori gasim o solutie cu ei, daca nu, suntem blocati. Asteptam vremuri mai bune, din pacate nici PSD nu doreste", a declarat Stolojan inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL.

PDL si-a anuntat vineri intentia de a continua discutiile pe marginea reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii. "PDL nu a renuntat la acest plan de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii. Evident, nu-l putem face singuri. Avem nevoie de suportul coalitiei si sunt convins ca prin discutii, in continuare, in cadrul coalitiei, vom reusi sa miscam lucrurile in aceasta directie", a declarat Emil Boc.

Cu o zi inainte, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat intr-o conferinta de presa ca nu sustine actualele variante de reimpartire administrativa a tarii si ca reorganizarea administrativa nu se face pana in 2012. Daca se face, va fi fara UDMR, care nu accepta variantele propuse.

Pozitia partidului a fost intarita de declaratia vicepresedintelui politic al UDMR, Laszlo Borbely, care a mentionat ca subiectul reorganizarii teritoriale trebuie inchis pana dupa alegeri deoarece nu exista "conditiile pentru o astfel de reorganizare".