Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, s-a deplasat joi la Cluj pentru a discuta cu reprezentatii autoritatilor locale si cu cei ai Nokia pe tema situatiei celor 2.200 de angajati disponibilizati in urma plecarii companiei finlandeze, titreaza Mediafax.

"Sper sa obtinem pentru angajatii de la Nokia Jucu un plan foarte clar de ocupare. Guvernul se implica in accesarea fondurilor europene din Fondul european de ajustare la globalizare. Acest lucru presupune consultarea tuturor celor afectati, sindicate, companie, autoritati locale. Noi ne dorim sa-i reintroducem pe piata muncii pe toti cei care sunt disponibilizati de la companie", a declarat Sulfina Barbu inaintea intalnirii.

Sulfina Barbu va participa la sedinta de lucru a Consiliului Consultativ al AJOFM Cluj, alaturi de reprezentanti ai sindicatelor clujene, ai patronatelor si ai unor institutii publice, precum si de prefectul Florin Stamatian. Dupa sedinta, ministrul se va intalni cu conducerea Nokia Romania urmand sa prezinte un raport asupra situatiei in sedinta Guvernului de miercurea viitoare.

Amintim ca Nokia a anuntat pe data de 29 septembrie ca va inchide definitiv fabrica de la Jucu motivand decizia prin nevoia de "optimizare a proceselor de productie, care va da prioritate fabricilor din Asia ce ofera beneficii mai mari, din punct de vedere al proximitatii si capacitatilor de productie". Decizia afecteaza puternic economia locala rezultand disponibilizari de 2.200 de oameni.