Epidemia provocata de bacteria E.Coli, care a ucis 35 de oameni in Europa, este cea mai grava contaminare de acest tip inregistrata pana in prezent in lume, considera un institut sanitar german, preluate de AFP.

"Pana in aceasta zi, acest val de cazuri de E.Coli enterohemoragica si de sindrom hemolitic si uremic (SHU) din Germania este cel mai important inregistrat in lume", a precizat duminica un purtator de cuvant al Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), Nele Boehme.

Bacteria E.Coli a ucis 34 de oameni in Germania si unul in Suedia.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a numarat 3.255 cazuri de infectari sau suspecte in 16 tari (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franta, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite). Cu cinci exceptii, toate aceste cazuri au avut o legatura cu Germania, potrivit OMS.

Dupa saptamani de incertitudini, autoritatile germane au identificat vineri originea contaminarii: seminte germinate provenite de la o ferma bio din nordul Germaniei. Ferma a fost inchisa.