Intr-o epoca in care numeroase femei isi doresc un bust proeminent si recurg la implanturi mamare, o categorie aparte se confrunta cu probleme serioase de sanatate cauzate de sanii prea mari: dureri de spate, dureri musculare, deformarea coloanei prin tinuta incorecta, probleme dermatologice cauzate de transpiratie, imposibilitatea de a dormi pe burta, alaturi de aspectul estetic deteriorat dupa o anumita varsta.

Simona Halep, jucatoare de tenis, dupa mamoplastia de reductieFoto: Hotnews

Cunoscut in acest sens este cazul jucatoarei romance de tenis Simona Halep, ale carei performante pe teren au avut de suferit din aceasta cauza. "E o greutate in plus, ma incurca la viteza de reactie. Nu imi place nici in viata de zi cu zi, mi-as fi facut oricum operatie", declara ea anul trecut. Despre optiunea operatiei de micsorare a sanilor, sau mamoplastia de reductie, afla mai mult in materialul urmator semnat dr. Adriana Radu, medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Afla totul despre operatia de micsorare a sanilor in articolul pe larg pe MedLive.ro. Comenteaza si tu.

Mamoplastia de reductie reprezinta procedura chirurgicala de micsorare a sanilor. Prima operatie de reductie mamara a fost descrisa in secolul VII, iar astazi este una dintre cele mai frecvente operatii estetice. Marimea si greutatea sanilor pot fi reduse printr-o mare varietate de tehnici chirurgicale care se diferentiaza in principal prin doua aspecte: localizarea inciziilor (si a cicatricilor care rezulta in final) si prin portiunea (pediculul) de glanda mentinuta dupa ce se indeparteaza tesutul in exces.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Citeste si: