Bilingvismul, practicat zilnic, ar putea intarzia cu cativa ani aparitia simptomelor maladiei Alzheimer la persoanele in varsta, indica un studiu publicat marti de un grup de cercetatori canadieni. Decalarea poate ajunge la cinci ani fata de persoanele monolingve. Este o performanta ce nu a putut fi atinsa de vreun medicament existent pe piata in prezent. Studiul, realizat de Institutul Rotman din cadrul Centrului de cercetari geriatrice Baycrest din Toronto, a fost publicat in revista Neurology, preluat de US National Library of Medicine.

Placa senila si degenerescentaFoto: Vimeo

Citeste intregul articol, vezi VIDEO si comenteaza pe MedLive.ro.

Exista dovezi epidemiologice solide care sugereaza ca persoanele in varsta care isi mentin un stil de viata activ din punct de vedere social, mental, fizic, sunt protejate intr-o anumita masura impotriva unor forme de degenerare neuronala, indica autorii studiului.

Descoperirea medicilor canadieni se adauga altor studii stiintifice recente, potrivit carora anumiti factori, precum exercitiile fizice practicate cu regularitate si o alimentatie sanatoasa, pot ajuta creierul uman in fata riscului de degradare a capacitatilor cognitive.