Un copil in varsta de 11 luni din Barlad a ajuns in stare grava la spital dupa ce mama sa i-a administrat un calmant pentru dureri dentare. Potrivit medicilor de la ambulanta citati de Agerpres, micutul avea o eruptie dentara, iar mama i-a administrat dentocalmin pentru a-i calma durerile. In noaptea de marti spre miercuri, copilul a fost preluat in stare grava cu insuficienta respiratorie. Aflat acum la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi, bebelusul este in coma. Dentocalmin a ucis copii in Romania, motiv pentru care s-a dispus scoaterea lui din farmacii inca din 2008. Medicamentul "se foloseste exclusiv in anestezie locala si de contact, numai de catre medici", a confirmat pentru MedLive.ro dr. Robert Ancuceanu, director al Agentiei Nationale a Medicamentului.

UPDATE Mama copilului le-a povestit medicilor ca a vrut de fapt sa ii administreze o alta substanta, dar a incurcat flacoanele. Politia a demarat ancheta in acest caz.

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

"Dentocalmin a ucis copii in Romania, motiv pentru care s-a propus scoaterea lui din farmacii. Contine cantitati mari de anestezic (xilina si fenol) si poate provoca aritmii cardiace grave", a declarat pentru MedLive.ro dr. Irina Cuzino, medic primar neonatolog.