Seful sectiei Ginecologie de la Spitalul CFR 2 din Capitala, Cristian Gherase, a fost demis, luni dimineata, in urma scandalului iscat dupa ce doua paciente s-au infectat cu o bacterie din spital si au intrat in soc septic, in urma unor interventii chirurgicale minore, anunta televiziunile de stiri.

UPDATE: Trei medici coordonatori din cadrul Spitalului CFR 2 (de la Medicina interna, Urologie si ATI) au fost demisi, sustin surse citate de Antena 3.

Prim-solista Teatrului de Opereta "Ion Dacian" din Capitala, Amelia Antoniu, si Alice Roxana Preda ar fi fost infectate cu bacili gram negativ, dupa ce s-au internat pentru interventii chirurgicale minore la Spitalul CFR 2, potrivit primelor rezultate ale analizelor de laborator, a anuntat Mediafax.

Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost transportate de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, martea trecuta, in stare foarte grava, cu probleme respiratorii, fiind internate in Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva.

Alice Roxana Preda fost supusa, lunea trecuta, unei interventii de serclaj la Spitalul CFR 2, la scurt timp dupa ce fusese operata si Amelia Antoniu. Dupa interventiile chirurgicale, cele doua femei au intrat in soc septic, astfel ca s-a decis transferarea lor la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Starea Ameliei Antoniu s-a ameliorat usor intre timp, ea respirand doar cu masca de oxigen, fara ajutorul aparatelor, in timp ce Alice Roxana Preda este in continuare in stare foarte grava, dar stationara.

Ministerul Sanatatii a inceput o ancheta la Spitalul CFR 2, iar sectiile de ginecologie, neonatologie si blocul operator au fost inchise. Intre timp, investigatiile de laborator continua, pentru confirmarea cu exactitate a cauzelor care au dus la intrarea in soc septic a celor doua femei.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis, vineri, pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tanase.