Un om de afaceri din Dublin s-a declarat socat dupa ce un roman i-a refuzat oferta de munca, spunandu-i ca prefera sa traiasca din banii primiti ca ajutor social de la stat, relateaza The Irish Independent.

David Lawlor care detine drepturile de distributie a automatelor de cafea Gaggia in Irlanda si Marea Britanie oferea un loc de munca in lucrari de intretinere pentru un salariu anual de 28.000 de euro, in contextul in care o persoana cu salariul minim pe economie ar castiga 15.912 de euro.

Romanul, care este casatorit si are copii, i-a spus ca se califica pentru mai multe tipuri de ajutor social, fiind somer de doi ani. El i-a mai spus ca s-ar angaja daca Lawlor i-ar oferi mai multi bani.

Patronul i-a explicat romanului ca poate castiga mai mult daca lucreaza ore suplimentare si ca ar putea beneficia de o masina a firmei, insa barbatul a refuzat slujba.

Experienta angajatorului irlandez s-a repetat si cu un un filipinez, care de asemenea a lucrat o zi, fiind ulterior sunat de sotie care i-a spus ca poate castiga maimulti bani din somaj.

Lawlor a spus ca este frustrat pentru ca, dupa ce a primit 300 de CV-uri si a oferit slujba de doua ori, tot nu a gasit un angajat.