Romanul care a calatorit clandestin de la Viena la Londra, stand ascuns in compartimentul trenului de aterizare al unui avion, a fost eliberat de politia britanica, fara a i se aduce acuzatii, informeaza BBC News.

Romanul de 20 de ani a fost retinut de politie duminica seara, dupa ce a cazut din compartimentul rotii din spate al unui avion care aterizase pe aeroportul Heathrow din Londra.

Barbatul a primit un avertisment de la Politia Metropolitana si apoi eliberat, intrucat Agentia de Frontiera din Marea Britanie a anuntat ca nu intentioneaza sa-l expulzeze.

Tanarul, care a indurat temperaturi de minus 41 de grade Celsius in timpul zborului sau clandestin, se afla in stare de hipotermie si prezenta rani pe tot corpul. Potrivit expertilor, el a supravietuit cursei pentru ca avionul a zburat la altitudine joasa pentru a evita o furtuna.

Aeronava apartinea unui seic din Emiratele Arabe Unite si se afla parcata pe pista aeroportului vienez Schwechat de joi. Aceasta a efectuat apoi un zbor fara pasageri catre aeroportul Heathrow din Londra, duminica seara.

Calatorul clandestin le-ar fi povestit autoritatilor britanice ca a patruns pe aeroportul Schwechat pe sub un gard, dupa care s-a urcat in trenul de aterizare al primului avion pe care l-a vazut, fara sa stie destinatia spre care acesta urma sa zboare.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca barbatul a fost retinut pentru calatorie ilegala, incalcand un ordin din 2009 privind navigatia aeriana, dar a primit ulterior numai un avertisment, fiind eliberat fara a i se aduce alte acuzatii.