Un camion cu 16 tone de substante explozibile a fost oprit si controlat de vama si politia germana, pe austostrada A3, in apropiere de Hengersberg (Bavaria). Paletele cu explozibili erau insuficient fixate si securizate, au fost depistate si alte nereguli la mijocul de transport. Politia a declarat ca in cazul alunecarii si coliziunii paletelor, „exista riscul exploziei“.

Pe langa insuficienta securizare a materialului, la controlul de marti, 3 noiembrie, s-au depistat nereguli in izolarea si pastrarea distantei reglementare fata de marfa transportata, a cablurilor electrice de la farurile laterale ale camionului. La intrerupatorul bateriei de la remorca, firele fusesera innodate doar provizoriu, cu mana. In plus, o placuta de frana a mijlocului de transport era stricata si nu exista reglementarul extinctor de incendii.

Camionul transporta explozibili de mina, pe ruta Romania-Suedia. Cei doi soferi romani (29 si 36 de ani) se pricepeau la explozibili, insa nu si la regimul special de transport al acestora, dupa cum a constatat politia bavareza. In urma controlului, camionul a fost scos din circulatie iar marfa, incarcata pe alt mijloc de transport. Atat soferii, cat si firma transportatoare au primit amenda.