Un roman se afla printre victimele atacului de la Munchen, scrie Le Monde, care spune ca opt persoane au suferit rani usoare dupa ce au fost atacate cu un cutit, noteaza News.ro.

Atac cu cutitul la MunchenFoto: Captura YouTube

UPDATE: MAE confirma intr-o informare remisa presei ca un cetatean roman a fost ranit in atacul cu cutitul comis sambata la Munchen

"Consulatul General al Romaniei la Munchen urmareste indeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, in orasul german Munchen, si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autoritatile locale, printre victimele incidentului se afla si un cetatean roman", precizeaza Ministerul de Externe.

Potrivit sursei citate, cetateanul roman a fost ranit usor si a primit ingrijiri medicale in regim ambulatoriu.

"Consulatul General al Romaniei la Munchen mentine cazul in atentie si este in contact cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara", mai precizeaza MAE.

__

Conform Le Monde, au fost raniti un copil de 12 ani, sase barbati si o femeie, sase dintre victime fiind de nationalitate germana, una italiana si una fiind de origine romana.

Atacatorul, care a fost retinut, are 33 de ani si este cunoscut fortelor de ordine pentru acte de violenta si furt, el parand ca sufera si de afectiuni psihice, a indicat intr-o conferinta de presa, seful Politiei din Munchen, Hubertus Andra.

Barbatul nu a dat declaratii, iar motivul actiunii sale nu este cunoscut.

In faza actuala a anchetei, agresiunea pare a fi una de drept comun, nefiind absolut niciun element in favoarea variantei unui act terorist, politic sau religios, a subliniat sefull politiei.

Suspectul si-a agresat victimele in sase locuri difertite intr-o zona situata in centrul orasului Munchen si a fost prins la cativa kilometri de locul atacurilor.