O filiala a Jandarmeriei franceze a parodiat retinerea a doi romani suspectati de furt, postand pe propriul site de socializare un fotomontaj inspirat din seria de benzi desenate "Asterix", cu mesajul "romanii sunt gainari", postarea fiind stearsa ulterior pe fondul unor acuzatii de rasism, anunta Mediafax, citand cotidianul Le Figaro.

Duminica, persoanele care urmaresc cu regularitate pagina de Facebook a Jandarmeriei din departamentul Charente (sud-vestul Frantei) au putut vedea cateva ore cu o parodie inspirata din seria de benzi desenate "Asterix", cu urmatorul comentariu: "Sunt niste gainari romanii astia".

Fotomontajul, care primise 5.600 de aprecieri, a fost eliminat de pe Facebook dupa cateva ore, dupa ce cateva persoane au denuntat o atitudine "rasista", de "stigmatizare" a cetatenilor romani.

Pe pagina de Facebook a Jandarmeriei din Charente sunt postate frecvent mesaje "caustice si pline de umor", noteaza ziarul Le Parisien, care a incercat fara succes sa obtina o reactie a conducerii Jandarmeriei.