După succesul avut de programul imaginativ şi original prezentat de Vlad Maistorovici şi Mercury Quartet în luna aprilie a acestui an, ICR Londra continuă parteneriatul pe termen cu prestigioasa instituţie St Martin-in- the-Fields. De data aceasta tânărul Andrei Licareţ va concerta în cadrul seriei „Pianists of the World”, ce runeşte tineri pianişti talentaţi din toate colţurile lumii. Recitalul de vineri 29 iulie reprezintă debutul său londonez.

Andrei Licaret & St Martin in the FieldsFoto: ICR Londra

Sala din Trafalgar Square va răsuna pe acordurile Toccatei şi Pavanei din Suita enesciană Op 10, alături de care Andrei Licareţ a mai pregătit Sonata Op.26 de Beethoven şi Poloneză-fantezie Op.61 de Chopin.

Andrei Licareţ s-a născut pe 11 septembrie 1982 la Bucureşti şi a debutat în muzică la vârsta de 11 ani. De atunci a concertat în toată Europa şi Statele Unite, câştigând un număr important de competiţii printre care Jeuness Musicales (premiul I), Bucuresti Yamaha (premiul I) sau Premiul II la concursul Lory Wallfish. Printre profesorii cu care a studiat se numără Gabriela Enasescu, Viniciu Moroianu, Dana Borsan, Dan Dediu (cu care a studiat compoziţie) şi Jacques Rouvier. A studiat şi la Salzburg cu Dmitri Baskirovs, iar în prezent este studentul lui Leon Fleisher la Peabody Conservatory.

Colaboarea dintre ICR Londra şi St Martin-in-the-Fields va contiuna pe 26 octombrie cu un concert susţinut de Matei Bucur Mihăescu, copilul minune al muzicii clasice contemporane româneşti.