Expozitie Nicolae Comanescu la MNAC

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 18 mai 2011, 13:04 Actualitate | Cultură

Afis expozitie Nicolae Comanescu
Foto: comanescu.blogspot.com
"Berceni” este o expozitie ce va redefini imaginea clasica a cartierului communist. Nicolae Comanescu prezinta (la invitatia foarte inspirata a Ruxandrei Balaci) rezultatul a mai bine de 10 ani de cercetari emotional-artistice a caror rezultat sunt multe picturi. Este o expozitie completa ce va va solicita toate simturile. Expozitia semnata de Nicolae Comanescu, deschisa la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), va fi vernisata miercuri, 18 mai, de la ora 19,30.

Nicolae Comanescu este nascut in Pitesti in 1968 si dupa spusele sale “n-am resurse în viitor de care să mă agăt, desi privind în trecut stau foarte bine”.  Aceasta este situatia primara a artistului: face
arta fara speranta in viitor. A fost unul dintre fondatorii grupului Rostopasca si mai bine de 15 ani este unul dintre pilonii artei contemporane romanesti.

Acestea sunt realitatile la care refera Nicolae Comanescu. Pentru ca trebuie. Pentru ca acest spatiu-timp este un dat incidental, dar inevitabil.

Expozitia il prezinta pe Comanescu de la perioada Rostopasca pana in prezent. De la reactia personala la realitatea exterioara. Si inapoi. De la badpainting la calofilie. De la raportarea la orice fragment de realitate intr-o cheie ironica, pana la descoperirea altor chei de lectura, care nu inlocuiesc pamfletul si derizoriul, doar se adauga lor, in mod firesc. Nicidecum nu este vorba despre parcurs al resemnarii, al obisnuintei, al acceptarii, sau al renuntarii la ironie. In seria Praf si pulbere, printr-un demers al aproprierii, cartierul (Berceni) a fost eliberat cumva de rolul sau de parte identica intregului social, si i s-a relevat  functia de loc familiar (parte identica intregului topografic), de loc in care se afla blocul in care locuieste Nicolae Comanescu, si pe terasa caruia, intr-o aerisire, si-au facut cuib niste albine.Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

864 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version