In 2011 Societatea Enescu isi dezvolta colaboararea cu alte importante societăţi muzicale din Marea Britanie. Pe 21 ianuarie Institutul Cultural Român din Londra deschide seria programelor din acest an cu un concert intitulat „Rădăcini folclorice europene”, realizat în parteneriat de Societăţile Grieg şi Enescu din Marea Britanie in care vor fi prezenti trei muzicieni de mare virtuozitate: Tudor Andrei (vioară), John Paul Ekins ( pian) şi Ronan Magill (pian).

Potrivit ICR Londra, programul concertului va inlcude: Sonata Torso în La minor de Enescu; Sonata pentru vioară şi pian nr. 2 in Sol major Op. 13, Piese lirice, selecţie din Dansuri Naţionale, Op. 72 şi Nuntă la Troldhaugen, Op. 65, nr. 6 de Grieg; Dansuri româneşti de Bartók; Nocturna lui Lipatti şi piesa Pastourelle de Poulenc. Selecţia lucrărilor subliniază importanţa inspiraţiei folclorice în opera marilor compozitori.

Violonistul Tudor Andrei este un interpret remarcabil al repertoriului clasic. În anul 1999, a câştigat concursul internaţional "Niccolo Paganini", organizat de Academia de Muzică din Genova. În Marea Britanie, a studiat la Academia Regală de Muzică cu violonistul Remus Azoiţei şi a concertat în săli prestigioase precum Duke's Hall, St. John's Smith Square sau St. Martin in the Fields. În 2009, Tudor a debutat pe scena Ateneului Român, iar în 2010 a susţinut concertul pentru vioară de Beethoven cu Filamonica "Mihail Jora". Din septembrie 2010, artistul studiază la Viena cu profesorul Josef Hell.

Pianstul britanic Ronan Magill are o reputaţie internaţională, dobândită graţie măiestriei sale interpretative. Critica muzicală a apreciat unanim recitalurile sale, bazate pe vestite partituri romantice sau moderne. La doar nouă ani, Magill a devenit unul dintre primii elevi ai şcolii marelui violinist Yehudi Menuhin. Mai târziu, a fost remarcat de Benjamin Britten, viitorul său mentor. În 1974 a debutat la celebra Wigmore Hall, începând o carieră fulminantă, cu numeroase turnee în întreaga lume, înregistrări şi participări la competiţii internaţionale de pian.

John Paul Ekins, pianist britanic, a susţinut spectacole în Marea Britanie, Irlanda de Nord, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Polonia, România, Spania şi Elveţia. În 2009, a absolvit Colegiul Regal de Muzică din Londra şi a primit bursa "James Anthony Horne" oferită de Guildhall School of Music and Drama. John Paul Ekins este câştigătorul mai multor competiţii internaţionale de pian, iar recent, a fost desemnat "Tânărul muzician al anului" de către Festivalurile de la Kingston, Woking şi Croydon.

Societatea Grieg din Marea Britanie urmăreşte promovarea operei lui Grieg şi a altor compozitori norvegieni în Marea Britanie. Organizaţia a fost înfiinţată în 1992, sub patronajul Ambasadei Regatului Norvegiei la Londra. Primul preşedinte al societăţii a fost Sir Yehudi Menuhin, iar în prezent la conducere se află violoncelistul Raphael Wallfisch. Societatea Enescu din Londra a fost fondată de către Institutul Cultural Român în 2007, cu scopul de a promova creaţia enesciană în mediul britanic. Societatea organizează concerte, oferă burse şi publică partituri, cărţi şi articole despre marele compozitor.