Dramaturgia contemporana romaneasca se face cunoscuta in Turcia prin montarea piesei Kebab a Gianinei Cărbunariu, cunoscut dramaturg şi regizor. Piesa, montată în limba turcă de către regizoarea Zishan Ugurlu are in distributie tineri actori turci.

Montat in premiera in Turcia, spectacolul se joacă săptămânal cu casa închisă într-unul dintre cluburile de teatru în vogă din Beyoglu.

Zishan Ugurlu este actrita si regizoare turcă rezidentă la New York, unde lucrează cu Great Jones Repertory Company la La Mama, teatrul din NY. A jucat în numeroase productii, dintre care The Trojan Women regizat de Andrei Serban. Este directorul artistic al Actors Without Borders-ITONY, Kebab fiind si prima sa piesă montată în Turcia. Cei trei actori principali, Gulce Oral (Mady), Arda Cetinkaya (Voicu) si Gorkem Kasal (Bogdan) sunt studenti la Departamentele de Teatru ale Universitatii Kadir Has si Universitatii Bilgi.

Montarea piesei Kebab este urmare a promovării făcute noii dramaturgii românesti cu ocazia workshopului de teatru si a lecturii publice organizate de ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul împreună cu programul Yeni Tiyatro, Yeni Metin în ianuarie 2009, transmite ICR Istanbul.