Incepatori sau avansati, tineri, maturi sau seniori, pamanteni sau extratereștri, strainii care vor petrece anul viitor cel putin trei saptamani in Romania vor putea studia limba romana la cursurile ROMAN(I)A PE SCURT / ROMANIA(N) IN A NUTSHELL organizate de Institutul Cultural Roman.

Potrivit ICR, cursurile se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

Prima serie se desfasoara in perioada 18 ianuarie – 17 martie (data limita de inscriere: 11 ianuarie). Urmeaza doua serii de primavara: 28 martie -21 aprilie (curs intensiv, de 3h x 3 = 9 h / saptamana; data limita: 21 martie) si 3 mai – 30 iunie (data limita : 22 aprilie). Dupa vacanta de vara, programul reincepe cu un curs intensiv (3h x 3 = 9 h / saptamana) in perioada 5 septembrie – 29 septembrie (data limita : 29 august). Ultima seria va avea loc in intervalul 11 octombrie – 13 decembrie (data limita : 4 octombrie).

Grupele, organizate pentru toate nivelurile, de la incepator la avansat, numara intre opt si 12 cursanti. Cursurile se desfasoara la Liceul „Alexandru Vlahuta“ (Str. Scoala Floreasca nr. 5, Bucuresti). Fiecare modul cuprinde 36 de ore, iar costul unui modul este de 850 RON sau 200 euro.

Lansate in 2008, cursurile de limba romana pentru straini organizate de Institutul Cultural Roman au fost frecventate pana acum de rezidenti proveniti din 30 de tari, de pe cinci continente.

Mai multe informatii privind inscrierea, precum si formularul de inscriere gasiti pe site-ul ICR la adresa: www.icr.ro/roclasses