Peste 90 de figuri din ceară apartinand Muzeului Figurilor de Ceară din Sankt-Petersburg vor fi expuse timp de două luni, la Muzeul Judeţean de Istorie din Râmnicu Vâlcea. Expozitia itineranta prezinta personaje din istoria şi mitologia antică, personaje din film, actori, personaje de animaţie, mutanţi genetici, politicieni cum ar fi Vladimir Putin.

'Expoziţia vine direct de la Atena şi pot spune că Râmnicu Vâlcea este primul oraş din România unde s-a oprit. Figurile de ceară vor fi expuse timp de două luni, zilnic pentru toţi cei care vor să vadă personajele expuse. Eu cred că merită, sunt lucruri inedite. Figura de ceară se confecţionează într-un interval de timp cuprins între două luni şi doi ani, fiind implicaţi specialişti ca istorici, sculptori, formatori, implantatori de păr - peste 40 de mii de fire de păr natural colectat de la populaţie - chimişti, coafori, cosmeticieni, croitori şi alţii. În majoritatea lor, din ceară sunt confecţionate numai părţile vizibile: faţa, mâinile şi de la caz la caz alte părţi ale corpului (corpurile sunt confecţionate din lemn, ghips, plastic)', a declarat pentru Agerpres directorul Muzeului de Istorie, Claudiu Tulugea.

Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt-Petersburg a fost înfiinţat în 1705 şi este poziţionat pe locul doi în lume după muzeul 'Madame Toussaud' din Londra.

Spre deosebire de alte muzee similare din lume, Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg, care detine o colectie de peste 1.300 de figuri de ceară, s-a specializat în expoziţii itinerante împărţind toată colecţia în peste 40 de expoziţii mobile, care se expun în diferite regiuni ale lumii, dând astfel posibilitatea de a vedea noi exponate an de an.