Foyerul Operei Nationale Bucuresti va fi gazda unui eveniment editorial, vineri 11 iunie. Editura Universalia si ONB lanseaza volumul "Sotia tenorului" de Aluca Babeanu-Moldoveanu. Evenimentul va avea loc in pauza spectacolului La Traviata, in prezenta autoarei. Sotia tenorului este povestea adevărată a două vieţi dăruite scenei.

Fosta balerină de la Opera Naţională din Bucureşti Aluca Băbeanu se căsătoreşte cu marele tenor Vasile Moldoveanu şi părăsesc România în anii ’70. În Occident, în Europa şi în America, vor cunoaşte consacrarea internaţională, triumful.

O carte de memorii exemplară. Peste trei decenii de carieră şi sute de spectacole, în cele mai mari teatre de operă din lume. Un deceniu pe scena şi în turneele organizate de Metropolitan Opera din New York. Zeci de fotografii-document.

Jurnalul marelui tenor-spinto Vasile Moldoveanu, pe stagiuni, spectacole, oraşe. Regizori mari, dirijori celebrii din istoria operei mondiale, în a doua jumătate a secolului XX. Partenere cu un palmares artistic strălucit şi voci de neuitat.

Gazdele evenimentului de lansare vor fi Aluca Babeanu-Moldoveanu, Doina Uricariu, Grigore Constantinescu.

Ora de incepere a spectacolului este 18.30, anunta ONB.