Tanarul pianist si compozitor Karim Said, primul castigator al Bursei Societatii Enescu pentru anul universitar 2009/10, va sustine un recital de gala la Institutul Cultural Roman din Londra.

Bursa se acorda in fiecare an de catre Societatea Enescu din Londra, in parteneriat cu Royal Academy of Music si are ca scop incurajarea studentilor de la prestigioasa scoala de muzica londoneza de a include operele lui George Enescu in studiile si concertele lor viitoare.

In cadrul recitalului, Karim Said va interpreta lucrari de Enescu, alaturi de Bach, Beethoven si Liszt.

Printre invitatii serii se va afla celebrul regizor Christopher Nupen (supranumit “regele documentarelor muzicale” de catre revista britanica Gramophone), care l-a urmarit indeaproape si filmat pe Karim timp de 6 ani. Proiectul a fost concretizat intr-un film documentar intitulat Calatoria lui Karim, care a avut premiera mondiala la Barbican Centre din Londra in 2008.

Nascut in Iordania in anul 1989, Karim Said este in acelasi timp talent si revelatie. Toate activitatile pe care le desfasoara au un numitor comun: muzica. Excelent pianist si compozitor, Karim este student in anul III la Royal Academy of Music din Londra.

Talentul sau exceptional a fost remarcat de prestigiosul pianist si dirijor Daniel Barenboim, care l-a sprijinit constant in dezvoltarea carierei sale.

Cariera internationala a lui Karim este deja impresionanta si cuprinde o legatura de factura speciala cu Romania: la varsta de 10 ani a castigat la Bucuresti Premiul 1 la Competitia Internationala Pro Piano, moment de rascruce in viata sa, cand a decis ca va deveni mare pianist.

Karim a castigat pana in prezent opt premii internationale. Din ianuarie 2010, a castigat premiul Harold Craxton Chamber music si premiul Harriet Cohen Bach Prize la Royal Academy of Music.