„Vrajitoarea pofticioasa“ si „Aventurile Baronului Münchhausen“ sunt cele doua spectacole pe care artistii papusari ai Teatrului pentru Copii si Tineret „Luceafarul“ din Iasi le vor prezenta in fata micilor spectatori ai Festivalului International de Teatru pentru Papusi din Praga, editia a III-a.

Artistii ieseni vor da viata celor doua personaje de poveste: vrajitoarea si bine cunoscutul baron Münchhausen intre 3 si 4 iunie.

„Vrajitoarea pofticioasa“ este un spectacol conceput de Dan Lungu (autor) si Ion Ciubotaru (regia), in care vrajitoarea este un personaj delicios, intotdeauna spunand cate o zicatoare inteleapta, mai veche ori mai noua. „Aventurile Baronului Münchhausen“, repovestite de Ion Sapdaru si Gabriela Andronache, este un spectacol care testeaza forta publicului de a evada intr-o lume imaginara, jongland pe linia fragila dintre real si fantastic.

Festivalul International de Teatru pentru Papusi 2010 este organizat de Asociatia Mondiala a Papusarilor din Praga, sub patronajul Institutului Cultural Roman din Praga si al Primariei Generale a Capitalei Cehiei. La editia din acest an a Festivalului participa teatre si companii teatrale din 24 de tari, din Europa, America si Asia: Cehia, Romania, Polonia, Belgia, Spania, Portugalia, Elvetia, Italia, Franta, Germania, Marea Britanie, Thailanda, Japonia, Sri Lanka, Coreea, Iran, India, Rusia, Ucraina, Bielorusia, Kazahstan, Israel, SUA, Argentina, cu spectacole pentru copii, adulti si spectacole de strada.

Participarea Teatrului „Lucefarul“ din Iasi este finantata prin Programul Cantemir al Institutului Cultural Roman si sustinuta de Institutul Cultural Roman din Praga.