A doua editie a festivalului "Bucharest Masters of Jazz" se desfasoara in Capitala, la Sala Palatului, in perioada 23 - 25 octombrie. Incepand de vineri seara, potrivit programuluivor urca pe scena festivalului: Richard Bona si Eliane Elias Quartet (23 octombrie), Power of Three - Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke (24 octombrie) si Mike Stern Band feat R. Brecker, D. Weckl, Branford Marsalis Quartet- (25 octombrie).

Eliane Elias, pianist, textier si compozitor si-a inceput cariera la 17 ani, in Brazilia. Este cunoscută pentru stilul său muzical uşor recognoscibil, distinct, care combină rădăcinile braziliene şi vocea senzuală, atrăgătoare, cu jazzul instrumental impresionant, clasic şi cu aptitudinile sale în compoziţie. Eliane Elias a ajuns la al 19-lea album din cariera,a primit multiple Discuri de Aur si a fost nominalizata de 3 ori la Grammy.

Richard Bona este un binecunoscut muzician si basist. A inceput sa cante la chitara la 11 ani, iar la 13 deja canta intr-un club de jazz in Franta. Bona a emigrat mai intai in Germania, apoi in Franta pentru a se stabili intr-un final la New York. Primul sau album solo, “Scenes of my life” a fost lansat in 1999. In 2005 Bona si-a lansat al patrulea album “Tiki”, ce include o colaborare cu John Legend pentru piesa "Please Don't Stop."

Armando Anthony "Chick" Corea a câştigat în numeroase rânduri premiul Grammy pentru cel mai bun pianist / keyboardist şi compozitor de jazz american. A ajuns foarte cunoscut prin activitatea lui din anii '70, promovând stilul jazz fusion si jazz-rock. La sfarsitul anilor 70 a sustinut o serie de concerte si a inregistrat 2 albume alaturi de Herbie Hancock. De-a lungul carierei sale a pus bazele trupelor Elektric Band, the Acoustik Band si Origin.In ultimii ani, Chick Corea a fost din ce in ce mai atras de muzica clasica, lucru vizibil in compozitiile sale cele mai recente.

Lenny White este un baterist de jazz funk, cunoscut ca fiind unul dintre promotorii jazz-ului rock funk. Un baterist versatil, Lenny White este cunoscut ca facand parte din proiectul “Return To Forever” al lui Chick Corea din anii 70. White este un autodidact si inca de la inceputul carierei a colaborat cu artisti de prima clasa precum Jackie McLean si Miles Davis-"Bitches Brew".

Stanley Clarke este un compozitor de jazz, faimos pentru stilul sau original de a canta la bas si pentru ca a scris muzica pentru film si televiziune. Inca din prima saptamana, binecunoscutul sau album , ”The Toys of Men” a urcat pe locul 2 in Billboard, sectiunea de jazz contemporan. Albumul include interludii de bas acustic, ce aduc un contrapunct original la binecunoscutul sau bas electric.

Branford Marsalis este un saxofonist si compozitor american. In vara lui 1980, cat inca era student la Berklee College of Music, Marsalis a sustinut un turneu in Europa, cantand la saxofon in orchestra bateristului Art Blakey. Incepand cu albumul “Creation” din 2001, Marsalis a fost din ce in ce mai influentat de muzica clasica. Mai mult, a sustinut multe concerte alturi de orchestre de muzica simfonica, aceasta perioada culminand cu un turneu in Statele Unite alaturi de Filarmonica Brasileira.

Mike Stern este un chitarist de jazz american. A devenit cunoscut in perioada in care concerta alaturi de Miles Davis. Cu o cariera ce se traduce prin 5 nominalizari la premiile Grammy, zeci de inregistrari eclectice si inovative, Mike Stern s-a impus ca fiind unul dintre cei mai importanti chitaristi de jazz si jazz-fusion al generatiei sale. Yamaha a fabricat o chitara Mike Stern, pornind de la Fender-ul modificat folosit de catre acesta.

Jan Garbarek este un saxofonist norvegian, activ în jazz, muzică clasică şi muzică etno jazz . A început să înregistreze spre sfârşitul anilor 1960, cu interpretări remarcabile pe înregistrările compozitorului american de jazz, George Russell. In anii 80, Garbarek a inceput sa foloseasca sintetizatoare si elemente etno. Garbarek a compus, de asemenea muzică pentru filme europene, iar piesa ˝Rites˝ a fost folosită în filmul american ˝The Insider˝.

Bucharest Masters of Jazz Festival este cel mai important festival de jazz din tara, reusind sa adune inca de la prima editie pe unii dintre cei mai celebri muzicieni ceea ce a determinat pe multi iubitori ai acestui gen sa-si revigoreze pasiunea pentru jazz, iar pe altii sa descopere aceasta minunata muzica.

In 2008, la prima editie a Bucharest Masters of Jazz, pe scena festivalului au urcat nume cu rezonanţă pe plan internaţional: Al Jarreau, Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy.