Tenorul columbian Ernesto Grisales este invitatul Operei Nationale Bucuresti pentru opera „Il Trovatore” („Trubadurul”) de Giuseppe Verdi ce va avea loc vineri, 23 ianuarie, de la ora 18:30. Ernesto Grisales va evolua in rolul Manrico alaturi de mezzosoprana Andrada Nas care va interpreta rolul Azucenei.

Alaturi de acestia, vor evolua solistii: Mariana Colpos, Stefan Ignat, Mihnea Lamatic, Antonela Barnat, Vlad Mirita, Liviu Indricau si Adrian Ionescu, corul si orchestra ONB. Intregul spectacol se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Tiberiu Soare.

ANDRADA NAS a absolvit in 1998 Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, beneficiind si de o bursa de studii la Graz (Austria), unde a studiat cu Renate Behle (1996–1998).

Andrada Nas a interpretat pagini celebre dedicate vocii de soprana: Musetta din „La Boheme” de Giacomo Puccini (1998 – Opera din Brasov), Elektra din „Idomeneo” de Wolfgang Amadeus Mozart (1998 – Festivalul Mozart de la Cluj-Napoca si 1999 – Budapesta, opera in concert), Donna Elvira din „Don Giovanni” si Contesa din „Le Nozze di Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart (1998–2000 – Opera din Brasov). Din repertoriul sau mai fac parte si rolurile Leonora din „Il Trovatore” si Eboli din „Don Carlos” de Giuseppe Verdi, Santuzza din „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni.

In prezent, Andrada Nas abordeaza repertoriul de mezzosoprana, in cadrul caruia se vor regasi personaje verdiene precum Azucena din „Il Trovatore”, Amneris din „Aida” si Ulrica din „Un Ballo in Maschera”.

Tenorul columbian ERNESTO GRISALES a studiat la Conservatorul Regal din Madrid, participand apoi, intre 1988 si 1992, la numeroase competitii nationale si internationale, precum "Mario del Monaco", "Plácido Domingo" si „Interpretation Puccini", in cadrul carora a fost distins cu premii importante.

In prezent, Ernesto Grisales canta pe scene din Germania (Berlin, Leipzig, Mannheim, Bonn), Italia (Roma, Verona), Franta (Avignon, Marseille, Toulouse), dar si din Belgia, Olanda, Irlanda, Polonia, Grecia sau Elvetia. A interpretat rolurile pucciniene Calaf din „Turandot” la Sao Paulo (Brazilia) si Mario Cavaradossi din „Tosca” la Innsbruck, precum si rolul lui Don José din „Carmen” (Georges Bizet), la Leipzig. Tenorul columbian si-a facut recent debutul la Arena din Verona, in rolul lui Radames („Aida” – Giuseppe Verdi) si a cantat pe scena Teatrului La Fenice (Venetia) in „Simon Boccanegra” (Adorno) si in „Manon Lescaut” (Des Grieux).