Stravechile dansuri taoiste, meditatie in miscare, wushu traditional sau vechi tehnici qigong, reprezentand mostenirea culturala a poporului chinez, vor fi prezentate intr-un spectacol artistic intitulat ”Misterul unei arte” la Centrul Cultural al Ministerului de Interne. Artistii isi propun sa reinvie o fila din istoria straveche a Chinei. Pornind de la legendele trecutului indepartat, va fi redata atmosfera plina de mister de la Curtea Imparatului Galben, punctul de plecare in istoria dansurilor si a artelor martiale traditionale chinezesti.

Vor fi puse in scena momente deosebite, din care nu lipsesc: dansuri sacre, dansuri de inspiratie martiala, maiestria in manuirea armelor traditionale, gratia si misterul feminin. Acest spectacol este inspiratia artistica a celor care reprezinta Asociatia Sportiva Taijidao.

Pentru a putea patrunde esenta traditiei spirituale a acelor vremuri stravechi, o parte a echipei a calatorit in mai multe locuri din China, ajungand pana in Muntii Wudang, originea legendarelor artelor martiale interne. Aici, artele martiale nu au fost considerate doar o forma de lupta, ci o practica spirituala si pentru sanatate.

Spectacolul va avea loc miercuri, 18 iunie, de la ora 19 si este organizat de catre Ambasada Chinei, in colaborare cu Asociatia Sportiva Taijidao si Asociatia Romana de Prietenie cu R.P. Chineza cu prilejul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Puteti viziona secvente din spectacol

Accesul la acest spectacol se realizeaza numai pe baza de invitatie. Reprezentantii mass-media pot intra pe baza legitimatiei de serviciu, informeaza comunicatul Ambasadei Chinei la Bucuresti.