Pe 22 şi 23 februarie 2017 vor avea loc la Teatrul Nottara două premiere: Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski, in regia Evgheniei Berkovici şi Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, in regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Ambele spectacole, având la bază texte puternice, scrise de dramaturgi contemporani ruşi, vor fi jucate în prezenţa autorilor, anunta institutia teatrala.

Iubirea la oameniFoto: Teatrul Nottara

Piesa Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavki, în traducerea Ralucăi Rădulescu, face parte din “Antologia pieselor prezentate în Secțunea Spectacole-lectură din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu”, ediția 2015 – selecție de Claudia Domnicar.

Spectacolul a fost prezentat iniţial în cadrul laboratorului de teatru DENS, organizat de Teatrul Nottara, sub coordonarea lui Oleg Loevski, în vara anului 2016, succesul la public făcând ca acesta să intre în repertoriul curent al instituţiei. Din distribuţie fac parte actorii Dani Popescu, Ada Navrot, Anca Bejenaru, Ion Grosu, Anda Caropol, Sorin Cociș, Sorina Ștefănescu, Vlad Trifaș, Carmen Lopăzan, Carmen Florescu. Scenografia este semnată de Ksenia Sorokina.

Născut la Minsk în 1985, Dmitri Bogoslavski este actor, regizor şi dramaturg. În 2012 a intrat pe lista scurtă a concursului de dramaturgie „Eurasia” cu piesa Şi dacă mâine nu există?, iar piesa Răsunetul uşor al paşilor care pleacă a fost printre câştigătoarele concursului „Liubimovka”. În 2013 a primit Premiul Publicului la concursul „Noua piesa” al Premiilor Naţionale „Masca de Aur” ale Federaţiei Ruse şi locul al doilea la concursul „Eurasia”.

Somnambulism

Somnambulism

Foto: Teatrul Nottara

Spectacolul Somnambulism s-a născut tot ca urmare al unui proiect iniţiat de Teatrul Nottara. Este vorba despre cea de-a V-a ediţie a programului „Spectacolul începe cu o lectură”, dedicată dramaturgiei ruse contemporane. Distribuţia este formată din: Ion Grosu, Crenguţa Hariton,Karl Baker, Sorin Cociş, Diana Roman, Iulian Mihai Cristea, scenografia îi aparţine Rodicăi Der, iar traducerea a fost realizată de Bogdan Budeş.

Iaroslava Pulinovici, autoarea piesei Somnambulism, s-a născut în 1987 la Omsk, în Rusia. A câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de dramaturgie. În 2006, a ajuns pe lista scurtă a Premiului pentru Debut, pe care l-a şi câştigat în 2008. Textele ei sunt montate cu regularitate în Rusia şi Europa. Printre cele mai importante piese ale sale se numără: Janna, Profesorul de chimie, Visul Nataşei, Somnambulism, Corul lui Caron, Norul fericirii, Un aprilie fără sfârşit, Pasărea Fenix se întoarce acasă.

Ambele producţii se vor juca la Sala George Constantin a Teatrului Nottara, de la ora 19:30. Pentru bilete şi mai multe detalii despre spectacole, accesaţi www.nottara.ro.