Noutati editoriale Trei:

Tinutul Loney - un debut gotic despre relatia dintre credinta, natura si folclor

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 11 octombrie 2016, 16:02 Actualitate | Cultură

inutul Loney de Andrew Michael Hurley
Foto: Editura Trei
Cartea anului 2016 în Marea Britanie, Ţinutul Loney de Andrew Michael Hurley, a aparut recent la editura Trei in traducerea Marianei Piroteală. Ţinutul Loney a fost inspirat de educaţia catolică a autorului, de poveştile din folclorul englez şi de peisajul din partea de nord‑vest a Ţinutului Lancashire. Pentru aceasta carte autorul a primit Premiul Costa pentru Debut.

Plasat într‑un ţinut sumbru de pe coasta de nord a Angliei, numit Loney, romanul lui Andrew Michael Hurley trasează ciudatul pelerinaj al unui grup alcătuit din personaje neobişnuite, la un vindecător al locului. Pelerinajul este iniţiat de mama naratorului Smith, care speră să găsească un leac pentru muţenia şi dificultăţile de învăţare de care suferă fiul ei, Hanny.
Tensiunea creşte pe măsură ce între membrii grupului apar disensiuni, localnicii încep să se poarte ciudat, iar o cameră secretă este descoperită în casa unde stau.
În scurt timp, Smith şi Hanny se trezesc prinşi într‑o situaţie care le depăşeşte puterea de înţelegere şi care urmează să le schimbe vieţile pentru totdeauna.

"O capodoperă gotică." - The Guardian

"Un roman bântuit şi care te bântuie, o apariţie unică în peisajul literar britanic." - The Telegraph

Ţinutul Loney a fost inspirat de educaţia catolică a autorului, de poveştile din folclorul englez şi de peisajul din partea de nord‑vest a Ţinutului Lancashire. S‑a bucurat de o primire entuziastă şi din partea criticii, care consideră că romanul lui Hurley aduce un suflu nou genului gotic.

Andrew Michael Hurley predă literatură engleză şi scriere creativă. A publicat două volume de povestiri. Ţinutul Loney, romanul său de debut, a fost publicat iniţial de o mică editură independentă, în 300 de exemplare. Însă a cunoscut un succes neaşteptat: a fost recompensat cu Costa Award pentru debut şi a fost declarat “Cartea anului 2016” în Marea Britanie.

"Mă aflam de o bună bucată de vreme în zona golfului Morecambe când mi‑a venit ideea de a scrie un roman", povesteşte Hurley. "Peisajul avea o frumuseţe stranie, tulburătoare, care mă inspira să scriu."

Acum lucrează la al doilea roman gotic. "Îmi place să plasez acţiunea cărţilor în zona rurală din Lancashire. Cred că e un loc propice în geografia literară, complet neexplorat."


Citeste mai multe despre   514 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version