Atelier si spectacol de dans contemporan cu Cosmin Manolescu, la Timisoara

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 8 iunie 2016, 14:47 Actualitate | Cultură

Cosmin Manolescu: foto Alina Usurelu
Foto: Fundatia Gabriela Tudor
Coregraful Cosmin Manolescu sustine in perioada 13-18 iunie 2016 la Timisoara primul atelier si spectacol din cadrul turneului national Paradis Serial 2016. Sub numele „Corpul emotional”, atelierul foloseste metode de lucru care implica miscarea, inima, atingerea, emotia, jocul cu zmeul si dansul butoh si este deschis publicului larg, actorilor si altor artisti interesati.

Evenimentul este organizat de Fundatia Gabriela Tudor in parteneriat cu Fundatia Interart TRIADE, care il gazduieste in spatiul galeriei sale, si include sesiuni de lucru, proiectii de filme si se finalizeaza cu spectacolul „Zmeul sau ce este dansul contemporan” realizat de Cosmin Manolescu, cu implicarea participantilor la atelier in 18 iunie, ora 20:00 (Galeria TRIADE, Calea Martirilor nr. 51/45, Timisoara). In cadrul spectacolului, „chestionarea dansului contemporan, a posibilitatii de a gasi o definitie porneste de la un substrat puternic social: nu lipsesc mesajele politice, reflectii asupra tragediei de la Clubul Colectiv, a exploziei de la Fukushima, sau asupra miscarii Rosia Montana” (Gina Serbanescu). Intrarea la spectacol este libera.

Atelierele sustinute coregraful de Cosmin Manolescu au o dimensiune pregnanta de descoperire si dezvoltare personala - „Pentru mine, spune coregraful, dansul contemporan trebuie sa fie o experienta de viata intensa si luminoasa, care sa ne schimbe parcursul in bine”. Inscrierile pentru atelierul de la Timisoara sint deschise pina pe 12 iunie. Detalii suplimentare sint disponibile la https://zonadstudio.wordpress.com/ sau serial.paradise@artsf.ro.

Urmatorul eveniment in cadrul turneului Paradis Serial este o reprezentatie in varianta solo a spectacolului „Zmeul sau ce este dansul contemporan”, care va avea loc in 30 iunie la Centrul de Teatru Educational Replika, in Bucuresti, apoi turneul continua cu alte opriri in Cluj, Sibiu, Brasov si Bucuresti in perioada august-octombrie.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer si director artistic al companiei Paradis Serial/Fundatiei Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la Bucuresti, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga. In decembrie 2015 Fundatia Alexandrion i-a oferit premiul sectiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

272 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri