Trei spectacole noi - "Iedera", "We'll love Will" şi "A fost odată ca niciodată" - vor fi prezentate în premieră de Teatrul Masca, de joi până sâmbătă, la Cercul Militar Naţional şi în parcurile Crângaşi şi Cişmigiu, informează Agerpres.

"Teatrul Masca vă invită să asistaţi la un maraton cultural inedit. Trei noi premiere realizate în tehnica statuii vivate, trei momente artistice care vor purta publicul prin farmecul deosebit al muzicii până în lumea basmelor. Vă aşteptăm să ne însoţiti într-o lume aparte, incitantă şi atractivă", spune Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca, citat în comunicat.

"Iedera" va avea premiera joi, de la ora 19,00, pe esplanada Cercului Militar Naţional şi va reuni o multitudine de mijloace de expresie - mers pe catalige, mânuire de marionete, percuţie de înaltă performanţă, dans, mânuire de baloane uriaşe de săpun. Muzica tiroleză, polca şi valsul vor înveseli spectatorii şi vor transforma spectacolul într-un moment interactiv, potrivit sursei citate.

"We' ll love Will" va fi prezentat în premieră vineri, de la ora 19,00, în Parcul Crângaşi şi va aduce în faţa publicului o selecţie de sonete ale lui Shakespeare. Studenţii Facultăţii de Arte a Universităţii Hyperion din Bucureşti îşi propun să arate spectatorilor capacităţile profesionale ale tinerilor actori, rostirea impecabilă, dezvoltarea unor caractere puternice dar şi sumedeniile de mijloace de expresie pe care aceştia le-au dobândit de-a lungul anilor de studiu.

"A fost odată ca niciodată", cea de a treia premieră, va fi jucată în Parcul Cişmigiu sâmbătă, de la ora 19,00. Spectacolul este un periplu în lumea basmelor nemuritoare realizate în tehnica living statues.

"Decorul şi costumele sugerează o lume a jucăriilor de lemn, tehnica excepţională a actorilor fascinează, miracolul intrării în basm este instantaneu. 'A fost odată ca niciodată' - un spectacol nemuritor, ca şi basmele pe care vi le propune", a mai spus Mihai Mălaimare.