Stagiunea “Sunetul Muzicii”, ediția a VI a, manifestare organizată în Sala de Muzică a Castelului Peleș de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş, vă propune pentru sâmbătă 30 aprilie 2016, ora 12, un eveniment de neuitat. Turneul "ArgEnTango – Piazzola, o poveste autentică" ajunge la Sinaia, într-un loc istoric, pentru a prezenta în cel mai autentic mod cu putință muzica lui Astor Piazzolla.

ArgEnTangoFoto: Asociatia Pro Valores

Pentru acest turneu, binecunoscuta cîntăreaţă Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de "Vocea lui Piazzolla". Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe intrumentul celebrului compozitor.

Turneul „Piazzolla, o poveste autentică” are în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de mare valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

Cu ArgEnTango veti avea ocazia sa descoperiti o latură necunoscută a lui Astor Piazzolla, aşa cum nu a fost văzut şi auzit niciodată în România.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Analia SELIS

După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își direcţionează activitatea către muzica autentică argentiniană - tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place Tango?, cât și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentică a unui argentinian. (analiaselis.com)

Răzvan SUMA

Solist concertist și director al Orchestrelor și Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzică București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate - interpret, compozitor și orchestrator - a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango.Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. (marianocastro.ro)

Omar MASSA

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe marile scene din America, Europa și Asia, fiind invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret a României și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului Sonoro, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.