Spectacolul "Noul locatar" de Eugene Ionesco difuzat in premiera tv

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 12:51 Actualitate | Cultură

Noul locatar, regia Tompa Gabor
Foto: Teatrul Nottara
Spectacolului “Noul locatar” scris de Eugène Ionesco și regizat de Gábor Tompa, o productie a Teatrului Nottara, va fi difuzat in premiera tv luni, 28 martie, pe TVR2, la ora 22.30. Prin acest spectacol este comemorat Eugen Ionesco, unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai teatrului absurdului, de la a carui moarte de implinesc 22 de ani.

Eugène Ionesco s-a născut la Slatina, a murit la Paris și a fost autorul unei lumi întregi. A scris despre cele mai adânci tenebre ale fiecăruia dintre noi, le-a scos la suprafață, le-a transformat în situații comice și le-a arătat oricui a avut ochi să le vadă. Situațiile, personajele, poveștile sale par bolovanii pe care Sisif îi împingea neostoit la deal, dar de abia această zădărnicie este cea care ne face să vedem paiul din ochi.

„Gábor Tompa şi Helmut Stürmer. Doi artişti, doi poeţi. Sublimi şi melancolici. Ionesco, Beckett, Magritte. Şi Noul locatar, care locuieşte în fiecare dintre noi. Spectatori-actori părăsiţi de cuvinte, striviţi de amintiri. Linii şi lumini calde, podele patinate, actori minunaţi, riguroşi, care dezvoltă o geometrie strictă. Gag-ul concurează nostalgia. Liniştea, zgomotul. Ordinea, haosul. Peste tot, precizia artei pure. Şi nebunia ei. [...] Trupa Teatrului Nottara ia formele unei desăvârşite aventuri. Un vis în lumea lui Ionesco. Fiecare umbră, fiecare cuvânt, sunet, gest, mirare, totul este orchestrat perfect.” (Marina Constantinescu, Melcul şi Casa lui, Caietele Teatrului Nottara, Nr. 6, septembrie 2014)

“Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuinţă nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali şi multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare şi despre neputinţa de a renunţa la amintirile de lângă şi din noi, în drumul nostru spre marea şi eterna mutare. Şi totuşi, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici şi comicul... ” - Gábor Tompa

Noul locatar, de Eugène Ionesco

Traducerea: Vlad Russo, Vlad Zografi
Regia: Gábor Tompa
Decor & light-design: Helmut Stürmer
Costume şi asistenţă decor: Corina Grămoşteanu
Distribuția:
Noul locatar - Francisco Alfonsín
Portăreasa - Ada Navrot
Primul hamal - Ion Grosu
Al doilea hamal - Gabriel Răuţă
O producție a Teatrului “Nottara”


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

438 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version