Comedii, comedii... TNB va invita sa intampinati primavara cu o portie de ras

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 29 februarie 2016, 9:26 Actualitate | Cultură

Trei comedii româneşti clasice şi contemporane vă aşteaptă în aceasta săptămână pe scenele TNB. Dificilă alegere: toate trei tratează o problematică de stringentă actualitate, aduc la rampă o umanitate portretizată în vârful peniţei satirice, ciocniri de interese, manevre şi maşinaţiuni, corupţie... Oare, vă sună cunoscut?

Scrisoarea
Foto: TNB
Scrisoarea, adaptare după I.L. Caragiale, regia Horațiu Mălăele.
Lui Horaţiu Mălăele, binecunoscut şi ca regizor cu o puternică  vervă satirică, lumea lui Caragiale din O scrisoare pierdută îi serveşte ca punct de plecare pentru o viziune scenică proprie. Păstrând desenul autorului, aerul epocii şi intrigile politicii dâmboviţene, el îngroaşă liniile personajelor şi concentrează ritmul acţiunilor.  Rezultatul îl veţi descoperi în această adaptare liberă a operei caragialiene, în interpretarea unor îndrăgiţi actori: Mircea Rusu, Mihai Constantin, Virgil Ogăşanu, Horaţiu Mălăele / Marian Râlea, Marius Rizea, Raluca Petra / Victoria Dicu, Mihai Calotă, Marcelo S. Cobzariu, Eduard Adam.
2 martie 2016, ora 20.00, Sala Studio

Omul care a vazut moartea
Foto: TNB
Omul care a văzut moartea, de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor.
Este o poveste-farsă, construită în câteva tablouri, cu o suită de răsturnări de situaţie, despre un impostor care a bulversat viaţa unui oraş şi a dat peste cap liniştea unei familii… în plin sezon electoral. Montarea vă prilejuieşte o întâlnire plină de surprize, comice şi dramatice, cu o distribuţie de forţă: Costel Constantin, Adela Mărculescu, Lari Giorgescu (în rolul titular), Marius Bodochi, Marius Oprea, Florentina Ţilea, Tatiana Oprea.
2, 6 martie 2016, ora 20.00, Sala Pictura

Dumnezeu se imbraca de la second-hand
Foto: TNB
Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, de Iulian Margu, regia Ion Caramitru.
Scrisă de un autor contemporan, Iulian Margu, comedia, montată în premieră la Naţional, în cadrul programului "procesul comunismului prin teatru", se bucură de o  distribuţie din care îi amintim pe Lari Giorgescu, Dorin Andone şi Florina Cercel (personajul cel mai prezent în scenă, deşi apare abia la final!) şi de o semnătură regizorală ce garantează succesul. Spectacolul abundă în dezvăluiri: personale, sociale şi de istorie recentă, pornind de la o spargere care se comite, cu graţie, în casa unei "scorpii", bine aranjată în ierarhia vremii. Între râs şi plâns, în paşi de vals, o satiră despre averi şi deposedare, cu păgubiţi, hoţi şi un ... Dumnezeu al lor.
5 martie 2016, ora 19.30, Sala Studio

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a TNB si online, pe Mystage.ro


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

590 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi