Cererea pentru prima editie a volumului "Mein Kampf" ce a fost tiparita intr-o versiune adnotata in Germania dupa moartea lui Adolf Hitler i-a luat prin surprindere pe editorii proiectului, intrucat numarul comenzilor primite de acestia este de aproape patru ori mai mare decat tirajul cartii, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta carte politica in doua volume, scrisa de Adolf Hitler intre anii 1924 si 1926, care acuza existenta unei conspiratii evreiesti la scara planetara, este considerata unul dintre principalele instrumente ale propagandei naziste, informeaza Reuters. Volumul a fost reeditat sub forma unei versiuni adnotate de 2.000 de pagini, dupa expirarea drepturilor de autor asupra cartii.

Directorul Institutului de Istorie Contemporana din Munchen, institutia care a publicat aceasta editie adnotata, spune ca a primit comenzi pentru 15.000 de copii ale volumului, in conditiile in care tirajul primei editii a acestui proiect editorial a fost de doar 4.000 de exemplare.

De asemenea, institutul in cauza a primit cereri de traducere a cartii in limbile italiana, franceza si engleza, alaturi de cereri de distribuire a volumului in Turcia, China, Coreea de Sud si Polonia, a precizat Andreas Wirsching, directorul institutiei citate, intr-o conferinta de presa organizata vineri.

Mein Kampf de Adolf Hitler a aparut pentru prima data in ultimii 70 de ani in librariile din Germania, ultima publicare fiind inainte de Al Doilea Razboi Mondial.

Pana de curand, drepturile de autor erau detinute de guvernul Bavariei, dar acestea au expirat in urma trecerii a 70 de ani de la decesul autorului.