Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 20 septembrie, ora 11:00, premiera spectacolului „Die Drei Schweinchen, die... Eigentlich Vier sind / Cei trei purceluși, care...sunt patru” în regia Èvei Lábadi Megyes.

Cei trei purcelui, care...sunt patruFoto: Poster

Cea mai nouă producție de la Teatrul pentru Copii din Sibiu îi aduce în fața publicului pe unii dintre cei mai simpatici purceluși din toate timpurile: Ginger, Edgar, Bruno și Candid. Cei patru purceluși vor ajunge pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și care cântărește 90 de kilograme. Producția de la Sibiu îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Construit cu mult umor, spectacolul de la Sibiu se distinge prin ritmul muzical și vesel ce îi va captiva atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari.

„Trăiască puterea Guiiiitz! este replica finală a spectacolului. În această scurtă replică este concentrat tot mesajul piesei: nu banii și bogăția contează, ci prieteniile adevărate. Atunci când suntem uniți cu adevărat putem învinge orice rău, chiar și pe lupul cel fioros.”, a declarat regizoarea spectacolului. Povestea reinventată după faimosul basm englezesc („Cei trei purceluși”) este o alegorie despre bine şi rău, despre lupta dintre ele şi despre supremaţia binelui. Montarea de la Sibiu vorbeşte şi despre lumea contemporană, atât de obsedată de profit şi de bani pentru care nu se dă în lături de la nimic, ba chiar distruge locurile de joacă ale copiilor şi spaţiile verzi, adică elementele esenţiale în existenţa unui om (copilăria şi natura) pentru a face loc construcţiilor profitabile. Omul îşi sabotează propria existenţă. Desigur, toate acestea sunt povestite pe înţelesul celor mici, într-un basm care îmbină magia cu realitatea cotidiană.

Spectacolul se bucură de contribuția unor artiși importanți ca scenograful Dio Zoltán, director artistic al Teatrului Ortiki din Debrecen (Ungaria) și compozitorul Cári Tibor, câștigător al premiului UNITER 2013 pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Andrei Hansel, Claudia Stühler și Daniel Neagu. Spectacolul are o durată de 50 de minute, se joacă în limba germană și este adresat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

„Die Drei Schweinchen, die... Eigentlich Vier sind / Cei trei purceluși, care...sunt patru” va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 18:00.

Premiera spectacolului marchează, de asemenea, deschiderea noii agenții de bilete a Teatrului „Gong” din Sibiu. Construit ca un punct de recepție ce îmbină elemente de design modern și organic, noul birou de vânzare bilete va funcționa la parterul teatrului (str. Alexandru Odobescu nr. 4) după următorul program:

luni, marți: închis

miercuri, joi, vineri: 11:00 - 18:00

sâmbătă: 10:00 - 18:00

duminică: 10:00 - 14:00

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.