Libraria Humanitas Cismigiu

Lansarea editiei aniversare a cartii sonore Lucian Blaga, Poetii

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 25 mai 2015, 12:35 Actualitate | Cultură

Audiobook Lucian Blaga. Poetii
Foto: Editura Casa Radio
Editura Casa Radio vă invită marți, 26 mai, la ora 18.30, la o audiție specială din „Biblioteca de Poezie Românească”, prilejuită de lansarea ediției aniversare a cărții sonore Lucian Blaga, Poeții. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38), în prezența scriitorului Bogdan Ghiu şi a criticului Luigi Bambulea, care vor intra într-un dialog transgenerațional. 

Pe 9 mai s-au împlinit 120 de ani de la nașterea lui Lucian Blaga. Audiobook-ul Poeții (carte+CD) conține 49 de poeme şi 12 tălmăciri din literatura universală alese şi rostite chiar de poet în două înregistrări unice, păstrate în arhivele Radio România, realizate în anii 1954 (traducerile) şi 1960 (poeziile originale). Asistăm la o adevărată sărbătoare a poeziei, deoarece Poeţii nu este doar titlul unui poem, ci şi locul unde îşi dau întâlnire câţiva dintre marii poeţi ai lumii: Poe, Esenin, Villon, Lorca ş.a. Pus alături de ei, poetul şi filosoful român îşi dă adevărata măsură a geniului creator. Traducerea şi interpretarea altor poeţi de către un poet sunt o dovadă a generozităţii şi a conştiinţei propriului talent. Nicio stridenţă, nicio notă falsă nu tulbură armonia din acest cerc ad-hoc al marilor poeţi dispăruţi.

Bucurându-se de un extraordinar succes în rândul cititorilor – ca de altfel fiecare titlu din Colecția „Biblioteca de Poezie Românească” a Editurii Casa Radio – Poeții de Lucian Blaga se află la cea de-a treia ediție. Pentru ediţia aniversară, aparatul critic a fost considerabil revizuit, iar audiobook-ul este prefațat de această dată de poetul și eseistul Dinu Flămând. De asemenea, albumul beneficiază de un nou comentariu grafic  propus de artistul Constantin Popovici.

Vă invităm așadar să ne fiți alături marți, 26 mai, de la orele 18.30, la o intâlnire cu poezia și vocea lui Lucian Blaga, precum și cu marile voci ale liricii universale. Colecţia de carte sonoră „Biblioteca de poezie românească” este un proiect iniţiat şi realizat de Serviciul Patrimoniu Cultural şi Arhive Radio România.
   
„Indiferent de perioada din care au fost extrase poemele, căci avem o selecție care ia texte din primul său volum și se ajunge în același parcurs la inedite, sau indiferent de ordinea prezentării lor, ținând seama și de titlurile înregistrărilor care s-au pierdut, ai impresia că asculți un volum de sine stătător, perfect unitar, nu o antologie întocmită la întâmplare. Liantul între poemele din diferite perioade, tematic destul de diferite, îl realizează acea voce oraculară ce dă glas unei atitudini dominante: avem în acest recital numai și numai elogiul forțelor limbajului care, prin poezie, captează și reține în cuvinte complexitatea, frumusețea lumii.” (fragment din prefaţa lui Dinu Flămând, „Blaga în faţa vulcanului”)


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

940 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică