Spectacol de teatru-concert "Pescarusul. Ultimul act", cu Ioana Marchidan si Istvan Teglas, in regia lui Carmen Lidia Vidu, se joaca duminica, 19 octombrie, la ora 20.30, la Centrul National al Dansului. "Pescarusul.Ultimul act" este un spectacol viu, cu mesaj, de la care pleci cu o stare care te va face sa reflectezi macar pentru cateva minute la propria viata si viziune despre iubire.

"Pescarusul. Ultimul act"Foto: Afis spectacol

Intr-o stare de nerv si abandon, timp de aproape o ora, aceasta montare te lasa sa descoperi "franturi de oameni", de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena. Textul spectacolului are la baza al patrulea act al piesei "Pescarusul" de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate si iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinatie de muzica de opera, muzica post-rock , dans contemporan, teatru.

"Pescarusul. Ultimul act"

Regia: Carmen Lidia Vidu

Interpreti/coregrafi: Ioana Marchidan si Istvan Teglas

Muzica live: Ovidiu Chihaia

Soprana: Catalina Antal

Durata: 50min

Pret bilet 30 lei intreg/ 15 lei redus Rezervari: 0746 099 942 sau rezervari@cndb.ro

Blog: http://pescarusul-ultimul-act.tumblr.com/

Teaser: http://vimeo.com/90416493

Soundtrak spectacol: https://soundcloud.com/ovidiuchihaia/ovidiu-chihaia-si-catalina-antal-valsul-pescarusului-pescarusul-ultimul-act https://soundcloud.com/ovidiuchihaia/ovidiu-chihaia-si-istvan-teglas-preotii-artei-sacre-pescarusul-ultimul-act

Reportaj Hotnews.ro la spectacolul "Pescarusul. Ultimul act" si interviu cu echipa spectacolului:

Carmen Lidia Vidu este cel mai tanar regizor care a montat pe scena Teatrului National din Bucuresti ("Privighetoarea si trandafirul" de Oscar Wilde - premiera in 2007), este primul si cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din Romania. Spune despre ea ca nu respecta nicio regula atunci cand creeaza un spectacol si vede notiunea de spectaculos diferit de alti regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit si transforma de fiecare data tehnica in emotie autentica. 3 spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joaca in prezent in teatre din Bucuresti: "Pescarul si sufletul sau" la Teatrul Odeon, "Pescarusul. Ultimul act" la CNDB si "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase".

Cronici:

"Oricat de paradoxal ar suna, spectacolul acesta modern, cu cabluri, chitara, masca, video, pare un elogiu adus structurii. Una inedita, dar riguroasa, la umbra careia traieste si se adaposteste viul. Miscarile frante, alese de cei doi actori-dansatori, absorb estetismul cu totul particular al lui Carmen Lidia Vidu, la ora actuala regizoarea cea mai experimentalista din teatrul romanesc. Memorabil, spectacolul sau de acum, Pescarusul. Ultimul act, traduce un univers greu de consistenta viului, o simfonie a emotiilor presimtite dincolo de limbajul a carui esenta - cea strict de "vehicol" - continua sa o fascineze pe regizoare." (Cristina Rusiecki, Revista Cultura)

"Un poem rock, un video performance in care principalul scop este nasterea emotiei." (Razvana Nita, PORT.ro)

"Carmen Vidu a avut ce-nvata de la Catalina Buzoianu, profesoara ei, una dintre cele mai talentate si inspirate regizoare. Se vede. Se aude. Se simte. Dupa un text clasic a imaginat un spectacol-simbol, in care bombardamentul de senzatii, in care ¬parfum, culoare, sunet se-ngana si-si raspund", cum ar fi zis odinioara Baudelaire." (Claudia Daboveanu, 121.ro)

"Teatru, muzica de opera si post-rock, dans contemporan, imagini si lumini, toate in Pescarusul.Ultimul act, un spectacol complex gandit si montat de regizoarea Carmen Lidia Vidu care combina, intr-o maniera momentan prea putin explorata pe scenele din Bucuresti, aceste forme diverse de exprimare artistica." (Ileana Andrei, ileanaandrei.ro)

Reportaj Digi 24: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Digicult/Secvente+emisiune/Pescarusul+rock

Reportaj B1 TV: http://youtu.be/Iw6riLQo8Fo