Seria „Jazz pe romaneste” revine în noua stagiune a Sălii Radio. Joi, 16 octombrie 2014, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio - sub bagheta dirijorului său Ionel Tudor – va sustine primul concert din seria „Jazz pe romaneste” din stagiunea 2014-2015 avandu-l ca invitat pe pianistul Florin Răducanu.

Invitatul special al evenimentului este un nume important în lumea jazz-ului românesc: Florin Răducanu, pianist, compozitor şi orchestrator. Programul va prilejui publicului iubitor de jazz o frumoasă întâlnire cu lucrări originale şi orchestraţii pentru Big Band (semnate de Florin Răducanu) ale unor piese standard de jazz: Georgia on My Mind, Summer Twenty Twelve, Concert Samba, Jazz Fuga, Sketch of Tomaso Albinoni, On Fire.

Florin Răducanu a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de jazz şi a cântat, în Europa şi în Asia, alături de nume importante, ca: David Murray (SUA), Lee Pearsons (SUA), Jean-Louis Rassinfose (Belgia), Eric Legnini (Italia), Celline Rudolph (Germania), Jasper Bloom (Olanda) etc. De-a lungul anilor a iniţiat numeroase proiecte şi a participat la evenimente variate, în formule de trio, sextet sau chiar alături de orchestre simfonice de jazz. În septembrie 2009 a fost invitat să cânte alături de orchestra sa “Florin Răducanu & Classical Troubadures Orchestra” la Festivalul "George Enescu" şi tot în 2009 a fost desemnat muzicianul de jazz al anului.

În 2014 a participat la Kiev la un festival de jazz, alături de muzicieni din Ucraina, şi cu această ocazie a susţinut un masterclass pentru studenţii Academiei de Muzică “P.I. Ceaikovski” din Kiev. Tot în 2014 Florin Răducanu a fost invitat să celebreze Ziua Jazz-ului la Clubul de jazz “Porgy & Bess” din Viena.

Alături de Big Band-ul Radio şi Florin Răducanu, îi veţi aplauda şi pe Sebastian Mihai – saxofon tenor, Adrian Flautistu – contrabas, Laurenţiu Zmău - baterie, Hilberto Ortega – congas (Republica Cuba), dar şi pe soliştii din Big Band-ul Radio: Cristian Soleanu - saxofon tenor şi Laurenţiu Moise – trompetă.

Cu ocazia concertului din 16 octombrie va avea loc evenimentul de lansare a albumului „Florin Răducanu & Friends - Jazz Standard Mood from Vienna 2014”.

Seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” (sau stagiunea Big Band), este realizata la iniţiativa Radio România Cultural în parteneriat cu Orchestrele şi Corurile Radio.

Cu o frecvenţă lunară şi desfăşurată iniţial în studioul „Alfred Alessandrescu” al Radio România, seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” - moderată de Florian Lungu - se derulează începând din 2013 la Sala Radio, datorită afluenţei de public doritor să participe la aceste concerte.