La Centrul National al Dansului Bucuresti - Sala Stere Popescu va avea loc duminica, 13 iulie, ora 20.00, spectacolul “Pescarusul.Ultimul act” de A.P. Cehov, a carui regie este semnata de Carmen Lidia Vidu.

"Pescarusul. Ultimul act"Foto: Afis spectacol

“Pescarusul.Ultimul act” este un spectacol vizual in care pescarusi se plimba mereu pe scena si, intr-o stare de nerv si abandon, ne lasa sa vedem franturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena… Textul spectacolului are la baza al patrulea act al piesei “Pescarusul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate si iubite piese din lume.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinatie de muzica de opera, muzica post-rock , dans contemporan si teatru. Toate intr-o ora de emoție, de iubire, de poveste.

La realizarea spectacolului isi dau concursul coregrafii Ioana Marchidan si Istvan Teglas. Fondul muzical este asigurat de Ovidiu Chihaia si soprana Catalina Antal.

Carmen Lidia Vidu este cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București ("Privighetoarea și trandafirul" de Oscar Wilde - premiera în 2007), este primul și cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din România. Spune despre ea că nu respectă nicio regula atunci când creează un spectacol și vede noțiunea de spectaculos diferit de alți regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit și transformă de fiecare dată tehnica în emoție autentică.

Trei spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joacă în prezent în teatre din București: "Pescarul și sufletul său" la Teatrul Odeon, "Pescărușul. Ultimul act" la Teatrul Elisabeta și "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase".

Biletele se pun in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolului la sala Stere Popescu. Pretul unui bilet este 10 lei.