In aceasta saptamana (7-13 iulie) muzica instrumentală clasică iese din sala de concert, în stradă, pentru a se apropia de public în cadrul evenimentului ,,Simfonii pe asfalt". In Centrul istoric din București, la intersecția străzilor Lipscani și Smârdan, vor fi organizate scurte concerte de operă/muzică instrumentală clasică, însoțite de momente de animație sau scenografie concordante cu partiturile interpretate, in fiecare seara între orele 18:00 – 20:00.

Simfonii pe asfaltFoto: Afis

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația pentru Cultură Urbană și Mediu (A.C.U.M).

„Simfonii pe asfalt” înseamnă apariția neașteptată și neanunțată a unei formații de muzică clasică în locuri publice intens tranzitate. Proiectul își propune să fie o modalitate inedită și eficientă pentru promovarea muzicii clasice și a artiștilor români din această arie în rândul publicului larg.

Cu câteva minute înainte de începerea reprezentațiilor, figuranți costumați în registrul tematic al repertoriului își vor face apariția și vor invita trecătorii să asiste la momentul artistic.