Grupul Vocal Acapella participă alături de grupuri din Franța, Finlanda și Germania la Festivalul Internațional de Muzică și Dans din Granada, desfășurat între 20 iunie și 15 iulie 2014, informeaza ICR Madrid.

“Vocea” prin muzica redată de extraordinarul instrument uman este principala protagonistă a ediției 63 a Festivalului din cunoscutul oraș andaluz, care adună în fiecare an mai mult de 30.000 de persoane fiind unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din Europa.

Sub titlul “Joy of Music”, concertul Grupului Vocal Acapella va avea loc vineri, 27 iunie, ora 22.00, la Hospital Real (Patio de los Mármoles) din Granada, edificiu istoric construit în secolul al XVI-lea, unde se află sediul central și Rectoratul Universității din Granada. Acapella va prezenta cântece din repertoriul internațional, dar și piese din folclorul românesc.

Prezența românească face parte din ciclul “Polifonie europeană” propus, cu această ocazie, de rețeaua institutelor culturale europene din Madrid, EUNIC España și are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid. Acapella participă alături de grupuri din Franța, Finlanda și Germania în cadrul secțiunii FEX, extensia Festivalului Internațional de Muzică și Dans din Granada.

Creat în 1952, dar cu o tradiție mai veche, sub auspiciile Ministerului de Afaceri Externe, Ministerului Culturii și a Ministerului Turismului din Spania, Festivalul dibn Granada este una din întâlnirile culturale cele mai atractive și importante din Spania, fiind cunoscut în lume pentru spațiile emblematice – precum Alhambra, complex care aparține patrimoniului UNESCO, și grădinilor acestuia, în biserici, monumente, teatre și săli de concerte din diferite clădiri istorice din provincia Granada – pe care le utilizează pentru activitățile culturale prezentate și, totodată, datorită prezenței, de-a lungul timpului, a interpreților consacrați ai momentului, dar și a tinerilor talente din întreaga lume.