Editura Polirom va invita duminica, 22 iunie, la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucuresti), la o intilnire cu Aurora Liiceanu, prilejuita de lansarea celui mai recent volum al sau, Soacre si nurori. La cine este cheia?, aparut de curind in seria de autor a editurii, si in editie digitala. La evenimentul de lansare vor participa, alaturi de autoare: Elisabeta Lasconi, Simona Chitan, Iuliana Alexa.

Despre soacre si nurori de Aurora LiiceanuFoto: Polirom

Soacre si nurori. La cine este cheia? se numara printre cele mai bine vindute titluri Polirom la recent incheiata editie Bookfest 2014, informeaza editura.

Relatia dintre soacre si nurori a fost dintotdeauna subiect de glume, dar si de discutii serioase. O regasim in povestile populare si in zicatori, in romane si in show-uri TV, unde, in general, soacra apare ca un personaj negativ, iar nora, ca o victima. Rivalitatile si conflictele soacra-nora, care nu de putine ori duc la violenta, ii preocupa si pe psihologi, psihanalisti, sociologi si antropologi. Apelind la surse dintre cele mai diverse, de la literatura stiintifica la povesti reale, Aurora Liiceanu analizeaza acest raport complicat dintre doua femei care concureaza pentru dragostea aceluiasi barbat: una ca mama care nu vrea sa-si piarda copilul, cealalta ca partenera care si-l doreste doar pentru ea.

Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta). In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povesti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viata nu-i croita dupa calapod (2011), Cuvinte incrucisate (2012), Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii (2013) si Legaturi de singe. Povestea Ioanei (2013).