Recent infiintatul Teatru Mignon (Hristo Botev nr.1) aduce in atentia publicului avanpremiera spectacolului “Vorbe, vorbe, vorbe…” pe texte de Dumitru Solomon, în regia Deliei Nartea. Spectacolul va avea loc vineri, 12 iulie, de la ora 20:30. Următoarele reprezentaţii cu acest titlu vor avea loc pe 15 şi 30 iulie.

"Vorbe, vorbe, vorbe..."Foto: Afis spectacol

Spectacolul aduce pe scena Teatrului Mignon actori tineri, pe care va invitam sa-i cunoasteti si sa le apreciati talentul: Luminiţa Bucur, Oleg Apostol şi Alexandru Sinca. Scenografia spectacolului este semnată de Mirela Trăistaru.

"Proiectul “Vorbe, vorbe, vorbe…” s-a născut din dorinţa de a oferi unor tineri actori talentaţi – Luminiţa Bucur, Oleg Apostol şi Alexandru Sinca – posibilitatea de “a juca” şi de “a se juca” pe texte româneşti contemporane, într-un spaţiu creat special pentru spectacole de teatru cu distribuţie mică, de calitate: un spaţiu cu adevărat Mignon." declara regizoarea Delia Nartea.

"Textele alese sunt 5 piese scurte de Dumitru Solomon: "Coşmar", din volumul de schiţe dramatice şi piese într-un act Dispariţia (Editura Pentru Literatură, 1967), "Superba, nevăzuta cămilă...", "Orient-Expres", "Vorbe, vorbe, vorbe..." şi "Joc", din volumul Socrate (Editura Eminescu, 1970).

De ce aceste texte? Simplu! Au câte 2 personaje, au umor, finalul te surprinde, au un plan doi, replicile curg a mai adaugat regizearea.

Dumitru Solomon spunea: ”Scriu comedie fiindcă îmi place să-i văd pe oameni râzând, fiindcă mă bucură lumina de pe chipul omului care zâmbește, așa cum mă înspăimântă întunericul de pe chipul celui care nu poate sau nu știe să zâmbească” .

Teatrul Mignon a fost inaugurat pe 10 mai si isi propune ca în această perioadă de continuă criză socio-economică, să amintească de perioada înfloritoare a Bucureştiului de altădată, prin sala modern amenajată, dar care invocă luxul arhitectural de odinioară. Cu o capacitate de 60 de locuri, Mignon promite întâlnirea teatrului cu spectatorul, într-un spaţiu intim, elegant.