A devenit o traditie pentru Muzeul Ţăranului Român din Bucuresti sa găzduiasca in preajma sarbatorilor religioase targuri de mesteri populari. Intre 26 aprilie şi 28 aprilie, va avea loc Târgul de Florii, unde meşteri din toate zonele ţării îşi vor prezenta produsele, de la ouă încondeiate până la costume populare şi de la cozonaci şi miere până la oale şi căni din lut.

Targ de FloriiFoto: Afis

Potrivit organizatorilor, la târg vor fi prezenţi, pentru prima dată, meşterii Cosmi Floarea, care confecţionează opinci, Adam Gyula, cu ceramică de Miercurea Ciuc, şi Zolta Nidănilă care face obiecte din papură.

Toţi cei care vor vizita Târgul de Florii vor avea ocazia să achiziţioneze cozonaci, suc de mere, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramureş, halviţă, miere de albine şi lăptişor de matcă, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă de Bihor şi vin.

Mesterii populari vor face demonstratii de încondeiat ouă pentru publicul vizitator.

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11,30, Trupa de teatru Tropăiele a Muzeului Ţăranului Român, coordonată de Beatrice Iordan, va prezenta, la Atelierul de creativitate, piesa 'Lăzărelul', la care sunt invitaţi să vină atât cei mici, cât şi cei mari. În aceeaşi zi, de la ora 15,00, în curtea muzeului va putea fi urmărit şi un spectacol oferit de Ansamblul Tălăncuţa din Republica Moldova.

Târgul de Florii este deschis de vineri, 26 aprilie până duminică, 28 aprilie 2013, între orele 10,00 şi 18,00. Preţul unui bilet este de 6 lei sau 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.