Teatrul ACT, in parteneriat cu Doctor's Studio - in calitate de co-producator, va invita sambata 13 aprilie si duminica 14 aprilie, de la ora 19:00, la premiera spectacolului "Demoni" de Lars Noren. Spectacolul "Demoni" este construit sub forma unui huis clos (spatiu inchis) in care cele patru personaje, pe durata unei singure nopti, isi exorcizeaza "demonii" si readuc la suprafata dureri latente din copilarie. Personajele lui Noren sunt in majoritate copii ajunsi la maturitate, care se lupta pentru a se elibera de traumele induse de parinti, de teroarea exercitata de acestia si influenta ce se resimte pana tarziu la varsta maturitatii. Dramaturgul reuseste o investigatie umana nemiloasa, dar, in acelasi timp, si potential eliberatoare. Frank, Katarina, Jenna si Tomas sunt oameni care duc o lupta cu ei insisi si cu lumea din jur pentru a-si salva identitatea, pentru a-si putea exprima dragostea enorma pe care o au unii fata de ceilalti si iubirea pentru ceea ce inseamna a fi "viu".

DemoniFoto: Doctor's Studio

DEMONI de Lars Noren

Traducerea: Asa Apelkvist si Sinziana Demian

Regia: Lorena Zabrautanu

Personaje:

Frank: Alex Fifea

Katarina: Lorena Zabrautanu

Jenna: Sinziana Nicola

Tomas: Lucian Iftime

Scenografia: Aurelie Lemaignen

Costume : Adrian Cristea

Sound design: Dan-Stefan Rucareanu

Grafica afis: Mihai Plesu

Durata: 100 min (fara pauza)

Lars Noren are la ora actuala peste 70 de texte scrise care se joaca constant pe cel putin o scena europeana. "Despre autorul dramei, Lars Noren, care a devenit in viata fiind, un clasic, s-a scris ca pozitia sa in lumea teatrului poate fi comparata cu cea a predecesorului sau cel mai important din literatura suedeza, August Strindberg". (Bjorn Johan Apelkvist Introduction to Lars Noren, un discurs tinut la lansarea dramei Demoni la Libraria Humanitas, Cluj.Napoca, 8 decembrie 2005)

Dupa ce a studiat doi ani la Conservatorul National Superior de Arta Dramatica din Paris, Lorena Zabrautanu isi face debutul regizoral in cadrul acestui proiect. In anul 2011, regizeaza la Conservatorul de Arta Dramatica din Paris adaptari dupa "Faust" de Goethe, dupa canturile III si V din "Divina Comedie" de Dante si din al doilea capitol al romanului lui Bulgakov, "Maestrul si Margareta". In cadrul spectacolului "Journees de Juin" la Conservator, in 2010, monteaza fragmente din "Noaptea de Veghe" de Lars Noren, "Razboi" de acelasi autor, "A douasprezecea Noapte" de Shakespeare, "In regatul irealului" de Henry Darger.

Doctor's Studio este o asociatie culturala independenta ce isi propune sa produca si sa promoveze proiecte artistice cu stranse si evidente legaturi cu Romania si lumea in care traim, in contextul social - politic actual. Doctor's Studio promoveaza experimentul si inovatia in arta si militeaza pentru educarea publicului prin cultura. Initiatorul Doctor's Studio este actorul Daniel Popa.

Sponsori si parteneri:Ambasada Suediei la Bucuresti, Ideas in a Glass, Pro Drama, NAI Engineering & Consulting

Pret bilete: 30 lei (integral) si 25 lei redus (elevi, studenti si pensionari)