Albumul bilingv 'Ana. Portretul Reginei' semnat de Principele Radu al României a văzut recent lumina tiparului în Colecţia Casa Regală, anunţă site-ul editurii Curtea Veche.

Albumul 'Ana. Portretul Reginei'Foto: Editura Curtea Veche

Urmând şirul cronologic al evenimentelor importante din viaţa Reginei Ana, această ediţie româno-engleză de 180 de pagini este asemenea unui tablou în tuşe delicate pe care Principele Radu al României îl dedică unei figuri emblematice a istoriei noastre naţionale contemporane, scoţând la iveală figura unei femei care, în ciuda vitregiilor sorţii, a reuşit să-şi păstreze zâmbetul pe chip şi căldura sufletească.

Asemenea unui soldat, Regina Ana i-a stat alături neclintită Regelui Mihai, arătându-şi deopotrivă, în acest fel, devotamentul faţă de România, ţara care - deşi cu greu la început - a ajuns să o îndrăgească foarte mult.

Portretul este făcut de către cineva care are privilegiul de a observa îndeaproape viaţa de zi cu zi a Reginei, cu preocupări, griji, bucurii şi necazuri, nu cu totul diferite de acelea ale oricărui alt om.