Tara Copiilor - un festival pentru copii care va aduce o sectiune de specacole de teatru de papusi inclusiv din afara tarii, un targ de ONG-uri din domeniul protectiei copilului, targuri de jucarii, de mancare si haine pentru copii - este cel mai important proiect pregatit de Clubul Taranului in acest an. Editia pilot este programata in jurul datei de 1 iunie, iar festivalul se va desfasura in perioada 6-12 septembrie. Adi Darabana, managerul Clubului Taranului, a explicat, intr-un interviu acordat Hotnews.ro care a urmat intalnirii online cu cititorii, ca a pornit de la "ideea unui festival dedicat copilului care sa atinga tot ce e mai important in momentul asta legat de copii".

Adi Darabana in studioul Hotnews.roFoto: HotNews.ro

"E un proiect pe care ne straduim sa-l facem de 2-3 ani si tot lucram la el, il tot construim si il tot intoarcem pe toate partile. Acum ne-am hotarat ca gata, oricum ar fi, trebuie sa ne apucam de treaba si sa-l scoatem la lumina", spune Adi Darabana.

Festivalul va cuprinde "o sectiune de specacole de teatru de papusi, marionete sau teatru de umbre, festival de teatru ce va avea si o componenta internationala, vor mai fi targ de jucarii, targ de mancare si de haine pentru copii si tot asa."

Evenimentul va avea insa si o componenta sociala importanta: "Va exista un targ de ONG-uri care se ocupa cu protectia copilului - ONG-uri cu care noi am lucrat si au o activitate serioasa in domeniu - Telefonul copilului care e de pe langa Ambasada Olandei si SOS Salvati satele copiilor, care chiar fac ceva de ani de zile. Vrem sa le aducem pe toate laolalta si sa vedem ce se mai intampla in zona asta si cum putem ajuta."

Pe langa Tara Copiilor, Clubul Taranului va asteapta oricand cu alte surprize: "Actiunile noastre merg de la filme documentare la concerte de jazz, de la teatru de papusi la lansari de carte si festivaluri de literatura. Toate lucrurile astea de pe agenda asta amestecata, care ar parea haotica cuiva la prima vedere, de fapt e o agenda deschisa intregului public. (...) Tot ce facem e legat de oamenii care pot veni la muzeu - chiar daca au vazut muzeul, chiar daca l-au vazut de zeci de ori, muzeul mai are ceva de oferit si in curtea din spate si tot timpul va fi asa."